Saymaz: Ünsal Ban 82 milyon liralık tekneyi Taşkesenlioğlu'nun parasıyla almış

İsmail Saymaz, Ünsal Ban'ın sahip olduğu 4,5 milyon euroluk tekneyi (yaklaşık 82,5 milyon lira) boşanma aşamasında olduğu AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun parasıyla aldığını yazdı.

Ünsal Ban Muğla'da gözaltına alınmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan ve hakkındaki yakalama kararı sonrası Yunanistan'a kaçmak isterken Muğla Milas'ta yakalandığı açıklanan eski rektör Ünsal Ban'ın teknesi gündem oldu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Ban'ın Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtilen teknenin 4,5 milyon euro olduğunu ve parasını Taşkesenlioğlu'ndan aldığını yazdı. 

'AKADEMİSYEN MAAŞIYLA NASIL ALABİLDİ?'

Saymaz'ın 'Ban, kaçacağı tekneyi Taşkesenlioğlu’nun parasıyla almış' başlıklı yazısı özetle şöyle:

Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi’nde profesör olan Ban, akademisyen maaşıyla nasıl tekne alabildi? Eşi Zehra Taşkesenlioğlu’nun 18 Ağustos’ta Gölbaşı 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu boşanma davasının dilekçesinde, servetin kaynağı açıklanıyor. Taşkesenlioğlu, Ban’ın kendisinden aldığı paralarla bu tekneye sahip olduğunu öne sürüyor.

Taşkesenlioğlu’nun iddiasına göre Ban, ilkin 750 bin TL’ye bir tekne almış. Daha sonra tekneyi satarak, 4.500.000 Euro karşılığında ‘Betina’ adlı tekneye sahip olmuş. Yaklaşık 82,5 milyon TL’lik bir servetten söz ediyoruz.

Dilekçede tekneye ilişkin şu bilgiler yer alıyor: “Davalı koca evlilik birliği içinde müvekkilden aldığı para ile müvekkilin tüm itirazlarına rağmen önce 750.000 TL’ye bir tekne almış, bunu satarak 4.500.000 Euro’ya yeni tekne almış ve tekneyi Malta’da Elit Yaycılık adına kayıt ettirmiştir.”
‘Ferretti 100 Art’ model teknenin Malta bayrağı taşıdığı ve bu tarihte Göcek marinasında olduğu kaydediliyor.
Tekneden Taşkesenlioğlu’nun da haberinin olduğu anlaşılıyor."

'İTİRAFÇILAR SUSTURULUYOR'

Ünsal Ban'ın 'eşinin görüntülerini gizlice çekip Peker’e göndermek, tehdit ve şantaj' suçlamalarıyla 4 gündür gözaltında olduğunu hatırlatan Saymaz "Ban, eşi ve kayınbiraderi hakkında ifşaatlarda bulunacağını söylemişti... ‘Bağımsız’ Türk yargısı her zamanki gibi iktidara değil, iktidar sahiplerinin bulaştığı suçlar için tanıklık bildirene ve itirafta bulunana dokunuyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki usulsüzlüklerden ötürü hakkında 18 dava açılırken bir gün gözaltına alınmayan Ban, 'Konuşacağım' dediğinde, dağ yollarında izi sürülerek, yakalanıyor. Kendisinden rüşvet talep edilenler Beştepe’deyken, Sineren savcılığa çağrılmayı bekliyor."