Sayıştay: Çorum Belediyesi SGK’ye usulsüz taşınmaz devretti

Sayıştay raporunda, Çorum Belediyesi Personel Limited Şirketi'nin SGK’ye olan borçlarına karşılık mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazları bu kuruma doğrudan devrettiği tespit edildi.

Çorum Belediyesi
Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - AK Parti yönetimindeki Çorum Belediyesi’nin 2020 yılı Sayıştay raporunda usulsüzlük yapıldığı belirtildi.

Çorum Belediyesi’nin Çorum Belediyesi Personel Limited Şirketi'nin borçlarına karşılık Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) 2020 yılı içerisinde taşınmaz devrettiği ortaya çıktı. Ayrıca raporda söz konusu devir işlemine dair kararda, şirketin SGK’ye borcunun miktarının ve belediyenin şirkete olan herhangi bir borcunun yer almadığı kaydedildi.

BELEDİYENİN SGK İLE PROTOKOL YAPMASI USULSÜZ BULUNDU

Sayıştay raporunda; “Belediyenin söz konusu taşınmazları devrine ilişkin olarak mal ve hizmet üreten kuruluşlara yatırılan sermayeler hesabına borç, arazi ve arsalar hesabına alacak kaydetmesi; şirketin ise arazi ve arsalar hesabına borç, sermaye hesabına alacak kaydetmesi gerekirdi. Sermayesinin tamamı belediyeye ait olan ve gelirlerini belediyeden elde eden belediye şirketinin, belediye ile alacak borç ilişkisi karşılığında bu kadar yüksek miktarda bir gelir elde etmesi mümkün değildir” denildi.