Savcı mütalaasında Mehmet Emin Özkan'ın cezalandırılmasını istedi

Sağlık sorunları nedeniyle infazı ertelenen Mehmet Emin Özkan’a ilişkin mütalaasını duruşma öncesinde mahkemeye sunan savcılık, daha önce DGM tarafından verilen müebbetin onaylanmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Lise ilçesinde 1993 yılında Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın öldürülmesiyle ilişkilendirilerek 27 yıl hapiste tutulan ve sağlık durumu nedeniyle infazı ertelenerek tahliye edilen Mehmet Emin Özkan’ın (84) “yeniden yargılama” kararı kapsamındaki davası, Adana 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın görülecek.

Duruşma öncesinde dosya savcısı esasa dair mütalaasını mahkemeye sundu. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, savcı mütalaasında Özkan hakkında daha önce Adana 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesinin “devletin birliği ve bütünlüğü bozmak” iddiasıyla verdiği müebbet hapis cezasının onaylanması talep etti.

Mütalaada bu talebe ilişkin "Her ne kadar yeniden yargılama yapılmış ise de, hükümlü tarafın iddia ettiği muhakeme nedenleri sübut bulmadığından, usul ve yasaya uygun olan Adana 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesinin 2001/48 - 2002/41 E.K sayılı hükmünün CMK 323/1 maddesi gereğince onaylanmasına karar verilmesi" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)