Sarıgül'den 8 Mart açıklaması: 'Kadınlar hala zihinlerde yargılanıyor'

8 Mart için yazılı açıklama yapan CHP'li Mustafa Sarıgül, "2024 yılı Türkiye’sinde ne yazık ki kadınlar hala zihinlerde yargılanmaya ve yasaklanmaya devam ediliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül’ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Sarıgül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılı Türkiye’sinde ne yazık ki kadınlar hala zihinlerde yargılanmaya ve yasaklanmaya devam ediliyor. Şiddet görmeye ve öldürülmeye devam ediyor. Kadınlar ayrımcılığa ve tacize maruz kalıyorlar. Yoksulluk önce kadınları vuruyor. Erkekler kadar eğitim imkânına ulaşamıyorlar. Çalışmak isteyenler iş bulamıyorlar, iş bulanlar, haksızlığa uğruyorlar. Erkeklerden daha düşük aylık alıyorlar. Çocuklarını bırakabilecekleri kreş bulamıyorlar.

Şiddet, yoksulluk, sevgisizlik, işsizlik ve yoksulluk kadınların ömrünü tüketmeye devam ediyor. “Kadın toplumun direğidir, başımızın tacıdır” diyerek bugünü ve bu sorunları geçiştiremeyiz. Önümüzde yerel seçimler var. Belediye başkan adaylarına buradan sesleniyorum:

Yönetimine talip olduğunuz beldelerde kadınlara pozitif ayrımcılık yapın. Kadınların ihtiyaçları ve isteklerine öncelik tanıyın. Kadınlara yönelik her proje, her hizmet ve her kararı kadınlarla birlikte belirleyin ve uygulayın. Kadına şiddet, istismar ve tehlike durumlarında müdahaleci belediyecilik yapın. Yönettiğiniz şehrin güvenlik ve huzur içinde olması için emniyet güçlerimizle iş birliği yapın. Sokakların, parkların, evlerin ve işyerlerinin 24 saat güvenlik içinde olmasını sağlayın. Suç bölgesi olabilecek metruk alanları, izbe yerleri temizleyin. Parklarda sokaklarda aydınlatmaya dikkat edin. Alkol, madde bağımlılığı ve kadına şiddetle mücadele edecek birim kurun ve personel istihdam edin. Kadınların iş ve meslek sahibi olmalarına yardımcı olun. Ücretsiz kreşler, gündüz bakım evleri, kültür merkezleri, toplum merkezleri, kadın sağlığı merkezleri açın.

Kadınların, evdeki engellilerine, yaşlılarına, çocuklarına bakın. Ben Şişli Belediye Başkanlığım sırasında kadınlara sadece ofis işlerinde değil, belediyenin karar alma, uygulama ve denetim safhalarında görev verdim. Kadınları, oturdukları semtlerde söz ve sorumluluk sahibi yaptım. Şişli’de kararları kadınlar verirdi, Şişli’yi kadınlar yönetirdi. Belediye başkanlığım sırasında dediler ki 'Sarıgül, belediyeyi kadınlarla birlikte yönetiyor.' Bu bana söylenmiş en güzel sözdür. Çünkü: kadının içinde olmadığı, destek vermediği hiçbir hareketin bana göre başarıya ulaşması mümkün değildir."