Sarıgül: 'Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı kurulsun, Naci Görür bakan olsun'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı hemen kurulmalıdır. Kamuoyunun güvendiği bir isim Prof. Dr. Naci Görür de bakan olmalıdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 6 Şubat Maraş merkezli depremlerin yıldönümü nedeniyle gittiği Hatay Köprübaşı'nda düzenlenen anmaya katıldı.

Depremin oluş saatinde 04.17’de başlayan törenlerde saygı duruşunda bulunuldu. Dua okundu, Asi nehrine karanfil bırakıldı. Fahrettin Öksüz Camiinde kılınan sabah namazının ardından hatim duası yapıldı.

Konteyner kentleri ziyaret eden ve esnafla görüşen Mustafa Sarıgül, şunları söyledi:

"Depremi öğrenir öğrenmez bölgeye geldim. Sonrasında da birçok kez ziyaret ettim. Çok büyük bir felaket ve acı yaşadık. Deprem bölgesinde hala günlük hayatı etkileyen sorunlar var. Çadırda kalan pek çok depremzede var. Konteynerlerde kalanlar çok ilkel koşullarda yaşıyorlar.

'KAYIP YAKINLARI NET BİLGİLERLE AYDINLATILMALI'

Depremin ilk günlerinde kayıp haberleri çıkıyordu. Enkaz altından çıkarılan çocuklarla ilgili spekülatif bilgiler dolaşıyordu. Aradan 1 yıl geçti hala yakınlarını bulamayan vatandaşlarımız var. Kayıp yakınlarının ve kamuoyunun net bilgilerle aydınlatılması lazım. Kayıp çocuklar bizim çocuklarımızdır. Annelerin yüreği yanmaktadır. Annelerin gözyaşları dinmelidir.

'DEPREM VE DOĞAL AFETLER BAKANLIĞI KURULMALIDIR'

Depremi önleyemezdik ama önlem alsaydık bu kadar büyük acı ve yıkımla karşılaşmazdık. Olası bir deprem için de hiçbir tedbir almış değiliz. Deprem ve Doğal Afetler Bakanlığı hemen kurulmalıdır. Bu bakanlık çok iyi teşkilatlanmalı ve çok güçlü bir bütçesi olmalıdır. Kamuoyunun güvendiği bir isim Prof. Dr. Naci Görür de bakan olmalıdır."