Sarıgül bayramda İliç'te: 'Madeni takip ediyoruz'

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bayramın birinci günü maden kazasının yaşandığı İliç'e gitti. Sarıgül, 8 işçinin toprak altından çıkarılana kadar çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta toprak altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları 57 gündür devam ediyor. İşçilerin acılı aileleri, Ramazan Bayramı'nı buruk geçiriyor.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül de bayramın birinci günü maden kazasının yaşandığı İliç ilçesine gitti. Burada görevlilerle bayramlaşan Sarıgül, toprak altında kalan işçilerin yakınlarından kimsenin olup olmadığını sordu. Sarıgül'e, işçi yakınlarından kimsenin olmadığı ifade edildi.

'MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU OLARAK DA BURADA OLACAĞIZ'

Toprak altında kalan işçilerin çıkarılması için yapılan çalışmaların takip edildiğini dile getiren Sarıgül, şunları söyledi: "Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bir canımıza ulaştık. 8 tane canımız maalesef hala toprak altında. O canlarımızı o toprak altından alana kadar çalışmalarımız devam edecek. Madeni takip ediyoruz. Meclis Araştırma Komisyonu olarak da burada olacağız."

Heyelanda hayatını kaybeden Uğur Yıldız'ın cenazesine 52 gün sonra ulaşılmıştı. Yıldız, Otlukbeli Avcıçayırı köyünde toprağa verilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 19 Mart'ta İliç’te toprak altındaki 9 işçinin aileleriyle bir araya gelmişti. Bayraktar, "İliç’teki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. İnşallah hedefimiz bayrama kalmadan özellikle bu 9 ailemize, bekledikleri bu çalışma arkadaşlarımızı bulmak" demişti.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., İliç'te 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yapıyordu.