Sarallar'a operasyon: Barış S. gözaltında

Son günlerde birçok ilde gerçekleştirilen 'tırpan' adlı operasyonların İstanbul ayağında, Sarallar Grubu olarak bilinen suç örgütünün yöneticilerinden Barış S. gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamuoyunda 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yapılan baskında, yönetici olduğu belirtilen Barış S., villasında gözaltına alındı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda yakalanan Barış S. hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, kasten öldürme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tefecilik ve tehdit" suçlarından aranma kararı bulunuyordu.

Villaya 26 Aralık'ta giden polis, Barış S.’yi evde bulamayınca villanın önünde beklemeye devam etti. Şüpheli 27 Aralık’ta eve girince gözaltına alındı. Adreste yapılan aramada, biri susturucu takılı suikast silahı olmak üzere 3 tabanca, 4’ü 30 mermi kapasiteli 7 şarjör, 160 mermi ve 1 çelik yelek bulundu. Barış S.'nin Çorlu’da saklandığı belirlenen adreste ise 1 pompalı tüfek, 12 mermi, 1 kama ve sahte plaka tespit edildi.

DHA'nın aktardığına göre, Barış S.'nin, husumetli olduğu organize suç örgütü lideri Sedat Şahin'i öldürmesi için Şahin'in yanında bulunan Abbas Ata ile 2016 yılında para karşılığı anlaştı. Eylemi yakı mesafeden gerçekleştiremeyen Ata'nın, 19 Mayıs 2016'da keskin nişancı tüfeği ile yaklaşık 500 metreden Beykoz'daki villasına düzenlediği saldırıda, Şahin'in kurtulduğu, kayınvalidesi Gülçin Ekerman'ın omzundan yaralandığı belirtildi. Şüpheli Abbas Ata ise 9 Ağustos 2016'da Eyüpsultan'da düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü, saldırgan Erkan D. ise tutuklandı.

Türkiye çapında bir süredir devam eden 'tırpan' adlı operasyonlarda birçok suç örgütü üyesi ve yöneticisi gözaltına alındı. 

SARALLAR GRUBU

Sedat Şahin Grubu ile Sarallar arasındaki düşmanlık, 4 Ekim 2004’te Göztepe’de bir galerideki silahlı çatışmada yaralanan Şahin’in akrabası Zekeriya Kocaman’ın felç olmasıyla başladı. Ardından 31 Ocak 2005’te Saral Ailesi’nin önemli isimlerinden Hüseyin Saral, İtalya’da sokak ortasında öldürüldü. İki grup arasında birçok silahlı çatışma yaşandı ve 8 yıl önce Nişantaşı’nda Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal öldürüldü. Şahin grubunun intikam amaçlı saldırı ihtimali üzerine operasyon düzenlenmişti.

Geçmiş yıllarda iki gruba da çok sayıda operasyon düzenlenmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı.

Savcı 2017'de grup hakkında hazırladığı iddianamede, çetenin 35-40 bin üyesi olduğunu belirtmişti. (HABER MERKEZİ)