Sarah Everard soruşturmasında insan kalıntıları bulundu

33 yaşındaki Sarah Everard'ın Londra'da 3 Mart akşamı kaybolmasıyla ilgili soruşturmada insan kalıntıları bulundu. İngiliz polisi, arama yapılan Kent bölgesinde bulunan kalıntıların Everard'a ait olup olmadığının henüz netleşmediğini açıkladı. Elit bir birliğin üyesi olan bir polisin 'insan kaçırma ve cinayet' şüphesiyle gözaltına alınması ise ülkede şok etkisi yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin başkenti Londra'da 3 Mart akşamı kaybolan 33 yaşındaki Sarah Everard'ın öldürüldüğü şüphesi derinleşiyor. Soruşturma kapsamında elit bir birlikte görev yapan bir polis gözaltına alınırken, arama yapılan bir bölgede insan kalıntıları bulundu. Kalıntıların Everard'a ait olup olmadığı henüz resmen açıklanmasa da, Başbakan Boris Johnson'ın "Soruşturmadaki gelişmelerden dolayı şoke oldum ve derin üzüntü duyuyorum" açıklaması dikkat çekti. 

EN SON ARKADAŞININ EVİNDE GÖRÜLDÜ 

33 yaşındaki bir pazarlama yöneticisi olan Sarah Everard, en son geçen hafta Londra'nın güneyindeki Clapham semtinde görüldü. 3 Mart çarşamba günü saat 21.00 civarında buradaki arkadaşının evinden, yakındaki Brixton semtindeki kendi evine yürüyerek gitmek üzere ayrıldı. Ancak onu bir daha gören olmadı. Polis, Everard'ın son olarak 21.30 civarında Clapham'daki bir evin kapı zilindeki kamera kayıtlarında görüldüğünü açıkladı. Bölgedeki evlerin önüne güvenlik kordonu çekilirken, arama çalışmaları da o tarihten bu yan Londra dışına taşındı.

DİPLOMATİK MİSYONLARI KORUMAKLA GÖREVLİ POLİS GÖZALTINDA

Gelinen noktada, biri polis olmak üzere iki kişi soruşturma kapsamında gözaltına alınmış durumda. Gözaltına alınan polisin parlamento ve başbakanlık ofisini de kapsayacak şekilde diplomatik misyonları korumakla görevli elit bir birimin 48 yaşındaki bir üyesi olduğunun açıklanması ülkede şok etkisi yarattı. Polis, 'insan kaçırma ve cinayet' şüphesiyle gözaltında tutuluyor. İsmi açıklanmayan 30 yaşlarının başındaki bir kadın da olayla ilgili olarak 'saldırgana yardım etme' suçlamasıyla gözaltında.

'POLİS TEŞKİLATINDA ÖFKE DALGASI VAR' 

İngiliz polisi son olarak, arama yapılan Kent bölgesinde insan kalıntıları bulunduğunu da açıkladı. Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, Kent bölgesinde ormanlık bir alanda insan kalıntıları bulunduğunu duyurdu. Dick, dün gece düzenlediği basın toplantısında olayla ilgili şüphelerin bir polis üzerinde yoğunlaşıp gözaltı yapılmasından sonra polis teşkilatında 'şok ve öfke dalgasına yol açtığını' da söyledi.

JOHNSON: KALBİM AİLESİ VE ARKADAŞLARIYLA

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da bugün yaptığı açıklamada, soruşturmadaki gelişmelerin kendisini şoke ettiğini ve derinden üzdüğünü belirterek, "Bütün ülke gibi benim de kalbim Sarah'nın ailesi ve arkadaşlarıyla. Bu korkunç suça dair bütün soruların yanıtlanması için hızlı hareket etmeliyiz" dedi. (DIŞ HABERLER)