Saraçhane’de zafer kutlaması: Engellenemeyen slogan

İstanbul'daki yerel seçimi Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından, binlerce kişi kutlama için İBB önünde toplandı. İmamoğlu, konuşması sırasında "Tayyip istifa" sloganı atılmamasını istedi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - CHP’nin yeniden aday gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre İBB’de ikinci dönemine başlayacak.

İmamoğlu, ailesiyle birlikte oyunu kullandıktan sonra CHP İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Özgür Çelik ile seçimi takip etti. Aynı zamanda seçim koordinasyon merkezi olarak belirlenen il başkanlığında açıklama da yapan İmamoğlu, önde olduklarını söyleyerek, son oy sayılana kadar rehavete kapılmama çağrısı yaptı.

Saatler 21.30’u gösterdiğinde CHP İl Başkanlığı önünde kalabalık toplanmaya başladı. Seçim kutlamalarına erken başlayan CHP’liler, "Ekrem Başkan, tam yol ileri" sloganlarıyla desteklerini gösterdi.

Ardından İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde toplanan binlerce kişi İmamoğlu’nu beklemeye başladı. Saraçhane’de konuşma yapan İmamoğlu; Fatih, Pendik, Gaziosmanpaşa gibi yerlerde başa baş giden seçimi takip etmek için alandan ayrıldı.

SARAÇHANE’DE KALABALIK HER DAKİKA ARTIYOR

İstanbul’da saat 17.00'de sandıklar kapandı. Gün boyu sakin geçen oy kullanma işleminin ardından, oyların sayımıyla birlikte heyecanı arttı. Sonuçlar açıklandıkça AK Parti cephesinde, kurulan sahnelerdeki ekranların ışıkları kapatıldı. Ekrem İmamoğlu’nu destekleyenler ise dört koldan Saraçhane’ye doğru yola koyuldu. Saatlerdir Saraçhane’deki seçim kutlaması gerçekleştiren kalabalık her dakika artıyor.

Saraçhane’ye çıkan hemen her yolda konvoya rastlanıyor. Meşale ve sloganlarla seçimi kutlayan kalabalık ise “Türkiye’de laiktir, laik kalacak” sloganları attı.

İstanbul’da CHP, 2019’da 14 olan belediye sayısını ve meclis üyesi sayısını artırmayı hedeflemişti. Resmi olmayan sonuçlar, CHP’nin ilçe belediyelerinde AK Parti’ye karşı üstünlük kurduğu sonucu ortaya çıktı.

‘TOPAL ÖRDEK BENZETMESİ’

Türk bayraklarıyla Saraçhane’de buluşanlar arasında kadın, erkek, genç, yaşlı her kesimden insanı görmek mümkün. Konuştuğumuz bazı CHP’liler, Türkiye’nin 1 Nisan itibariyle artık eskisi gibi olmayacağı yönünde ifadeler kullanıyor.

CHP seçmeni, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 2019'daki sözlerini hatırlatarak "topal ördek" benzetmesini yapıyor. Kent lokantalarının "küçümsenmesine" de değinen CHP seçmeni, İstanbul’da artık daha çok kent lokantası olacağını belirtiyor.

İMAMOĞLU’NUN SUSTURAMADIĞI SLOGAN

Saraçhane’de sık sık "Tayyip istifa", "Tayyip papucu yarım, çık dışarıya oynayalım", "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganları atıldı.

Ekrem İmamoğlu "zafer" konuşmasında, gençleri, kadınları, "İstanbul Gönüllüleri"ni selamlarken, kitleden "Tayyip istifa" sesleri yükseldi. İmamoğlu, kitleyi engellemeye çalışsa da başarılı olamadı. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde Saraçhane’deki kalabalık on binler olarak ifade edilmeye başlandı. İmamoğlu’nun teşekkür konuşmasında, en çok alkış “Kürtlere” dediğinde yükseldi.

‘BAŞA BAŞ YERLERDE SABAHA KADAR TAKİPTEYİZ’

Konuşmasında "Türkiye’de artık bir kişinin vesayeti bitti" diyen İmamoğlu, 2019’da kazandıkları 14 belediyeye ek olarak Beyoğlu, Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Eyüpsultan, Sancaktepe, Tuzla, Şile ve Üsküdar’ın artık CHP yönetiminde olduğunu sözlerine ekledi.

İmamoğlu, seçimin başa baş gittiği yerleri takip etmek için sabaha kadar "nöbette" olacaklarını belirtti.