Şanlıurfa İl Göç İdaresi'nde neler oluyor?

Şanlıurfa İl Göç İdaresi'nde çalışan bir personelin hesabına, yabancı uyruklu biri tarafından 3 bin doların yatırılmasının ardından aynı hesaba 8 bin dolar daha EFT yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nde çalışan İhsan Altun’un hesabına yabancı uyruklu Mahmut Bunni tarafından 3 bin dolar aktarılmasının gündem olmasının ardından aynı hesaba 8 bin dolar daha EFT yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca İl Göç İdaresi'nde çalışanlara, Altun’un hesabına 3 bin dolar yatırıldığına dair haberlerin çıkmasından sonra mobbing uygulanmaya başlandı. Göç İdaresi yetkilileri, söz konusu EFT’lerin içerden ‘sızdırıldığını’ söyleyerek bu kişi veya kişilerin kim olduğunu araştırıyor.  

PERSONELE PARA EFT’LERİ…

İhsan Altun’un hesabına özel bir bankadan 3 bin dolar EFT yapıldığına dair haber geçtiğimiz hafta yayımlandı. Parayı gönderenin Mahmut Bunni isimli yabancı uyruklu bir kişi olduğu ortaya çıktı. Görüştüğümüz kaynaklar bu paranın Altun’a gönderilme sebebiyle ilgili olarak ‘İl Göç İdaresi'ndeki işlerini kolay yaptırarak vatandaşlık alma’ iddialarında bulunuyor. Altun ise bu paranın kendisine gönderildiğini doğrularken iddiaları reddetti. Altun, Mahmut Bunni adında birini tanımadığını, bu hesaptan kendisine gönderilen paranın nedeninin ise Bunni’nin ortağıyla ticaret yapması olduğunu söyledi. Altun, bu paranın İl Göç İdaresi'yle ilgili olmadığını da açıkladı.

Söz konusu bu iddialar CHP’li Mahmut Tanal tarafından Meclis gündemine de taşınırken yeni bir gelişme daha yaşandı. Mahmut Bunni’nin, Altun’un hesabına özel bir bankadan 8 bin dolar daha EFT yaptığı ortaya çıktı.

‘TEHDİT OLUŞTURAN KİŞİ’NİN KİMLİĞİ AKTİFLEŞTİRİLDİ

Öte yandan başka bir iddia daha Şanlıurfa İl Göç İdaresi’ni gündeme getirdi. Haris Mahmud adındaki bir kişi ‘kamu düzeni açısından tehdit oluşturanlar’ listesinde yer almasına rağmen bu kişinin kapalı olan kimliği kurum müdürü Fatih Işık tarafından açılıp aktifleştiriliyor. Mahmud’un kimliğinin aktif hale getirilmesi ancak mahkeme kararıyla mümkünken müdürlük “Yapılan işlem mevzuata aykırı değildir” açıklaması yaptı. Fakat Mahmud hakkında bu yönde herhangi bir mahkeme kararı da bulunmuyor.

PERSONELE MOBBİNG

Şanlıurfa İl Göç İdaresi’nde yaşanan bu gelişmeler kurum içinde de hareketliliğe neden oldu. Kurum müdürü Fatih Işık’ın memurları, “Bu bilgileri kim sızdırıyor, bulursak gözünün yaşına bakmayız” şeklinde tehdit ettiği de iddia ediliyor. Ancak iddiaların hedefi olan Şanlıurfa İl Göç İdaresi’yle ilgili yetkililer tarafından henüz herhangi bir araştırma yapılmadı.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Şanlıurfa merkezli olarak Suriyeli sığınmacılara para karşılığı, rüşvet karşılığı Türk vatandaşlığı başvurularında kolaylık sağlandığı, Türk vatandaşlığını kazanma vaadinde bulunulduğu konusunda sizlere ulaşan herhangi bir ihbar var mı? Varsa gereği yapıldı mı?” diyerek soru önergesi verdi. İçişleri Bakanlığı’nın önergeye vereceği yanıt bekleniyor.