Sancar'dan Güzel açıklaması: AKP iktidarının teşvikiyle görüşebildiler

HDP milletvekili Semra Güzel'in bir PKK'li ile fotoğrafı ile ilgili konuşan Eş Genel Başkan Sancar, "Bunun altyapısını hazırlayan taraflardan en önemlisi iktidarın kendisiydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Milletvekili Semra Güzel'in bir PKK'li ile fotoğrafları hakkında açıklamalar yaptı.

Diken'den Altan Sancar'a konuşan Mithat Sancar şunları söyledi: "Semra Güzel arkadaşımız konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın insani, siyasi boyutları var. Bu fotoğraflar 2014 yılında çekilmiştir; ki o dönemde çözüm süreci devam etmektedir. Süreç devam ederken bizatihi AKP iktidarının teşvikiyle binlerce, on binlerce insan PKK üyesi çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini görme imkanını elde etmişlerdi. Bunun altyapısını da yolunu da hazırlayan taraflardan en önemlisi iktidarın kendisiydi. Aileler için görüşme çadırlarının kurulduğu bir dönemden söz ediyoruz. Bunun Kandil çevresinde de yapıldığını herkes basit bir araştırmayla ortaya çıkarabilir. Sadece Kandil’de değil, Türkiye’de de aynısı yapıldı. Böyle bir döneme ait fotoğrafların, üstelik hikâyesi gayet insani ve samimi bir şekilde anlatılmışken, HDP’ye karşı bir operasyon malzemesi yapılması açık bir riyakârlıktır." 

SÖYLEŞİNİN TAMAMI