Sancaktepe Belediyesi'nden içki satış belgesine fahiş zam

Sancaktepe Belediyesi, tekel bayi ve eğlence mekanlarının alkollü içki satma belge fiyatlarına yüksek oranda zam yaptı. Belediye Başkanı zammı soran gazeteciye "Sizi ne ilgilendiriyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’daki AK Partili Sancaktepe Belediyesi tekel bayi açmak isteyenler, içki satmak isteyen zincir marketler, içki satışı yapmak isteyen eğlence mekanlarının belediyeden alması gereken “mesafe uygunluk yazısı” ücretine astronomik oranda zam yaptı. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ekim ayı Belediye Meclisi toplantısında, 2021’de 3 bin 500 TL olan "mesafe uygunluk yazısı" ücreti zincir marketler için 150 bin TL’ye çıkarıldı. Aynı belge tekel bayileri için de 3 bin 500 TL'den 100 bin TL’ye çıkarılmak istendi. CHP’li Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin itirazlarının ardından bu bedel 50 bin TL’ye düşürüldü.  

Sancaktepe Belediyesi, içki satan ve canlı müzik yapmak isteyen mekanların belediyeden alması gereken “canlı müzik izin belgesi” ücretini de 7 bin 500 TL’den 100 bin TL’ye çıkarmak istedi. İtirazların ardından belge fiyatı 15 bin TL'ye indirilebildi. 

İçki satışı yapan eğlence mekanları için de mesafe uygunluk yazısı ücreti 2021'de 3 bin 500 TL iken 2022’de 60 bin TL’ye çıkarılmıştı. Belediye 2023 yılı için belgenin ücretini 150 bin TL’ye çıkarmak istedi, itirazlar üzerine 60 bin TL’de tuttu.

Grafik: BirGün

 

RUHSAT ÜCRETLERİNE DE ZAM

Belediye tekel bayi açmak isteyenlerden metrekare başına alınan ücreti 600 liradan 960 liraya yükseltti. Yüzde 60'lık zammın ardından, 70 metrekare büyüklüğünde bir tekel bayi açmak isteyen kişi belediyeye 67 bin 200 TL ödemek zorunda kalacak. Metrekare başına alınan ücret zincir marketler için de yüzde 200'lük zamla 75 liradan 225 liraya yükseldi. Bar, pavyon, gece kulübü gibi içki satışı yapan tüm eğlence mekanlarının ruhsat bedeli metrekare başına 65 TL iken 2023’te bu oran 150 TL’ye yükseltildi.

AK Partili Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, fahiş zamları soran BirGün muhabirine “Hazırladığınız haber, evet Belediye Meclisi’nden geçti. Sizi bu niye ilgilendiriyor? Bu bizim meclisimizin aldığı bir karar” dedi. (HABER MERKEZİ)