Samsun'da kamulaştırmaya karşı çadırlı eylem

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan evleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve kendilerine 15 gün süre verilen aileler, çadır kurup durumu protesto etti.

Yaklaşık 14 kişiden oluşan aileler, dün gece itibariyle çadırda kalmaya başladı.
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Tekkeköy ilçesinde kamulaştırılan binalarının önünde çadır kuran aileler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'a seslendi. 15 gün içinde evlerinden tahliye edilmek istendiklerini söyleyen aileler, kış öncesi sokakta kalmalarına tepki gösterdi.

Dün geceden bu yana çadırda kalan aileler, seslerinin duyulmasını talep ediyor. 

DAVA AÇTILAR, KAYBETTİLER

Tekkeköy ilçesinde yapılan kamulaştırma nedeniyle uzun bir süredir Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren aileler, bu seferde çadır kurarak yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya çalıştı.

Belediyenin 7 daire ve 8 dükkan için hane başı 222 bin 729,8 TL olmak üzere toplam 2 milyon 500 bin lira kamulaştırma bedeli belirlemesi nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyen aileler, dava açtı. Ancak mahkeme belediyeyi haklı bularak ailelerin bedelin yükseltilmesi yönündeki talebini reddetti.

Yapılan kamulaştırma nedeniyle ailelerin çocuğu olan 15 yaşındaki H.S.'ye sosyal medyada Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e hakaret ettiği gerekçesi ile dava açıldı. Mahkeme, 15 yaşındaki H.S.'ye 5 bin lira adli para cezası verdi. (DUVAR)