Mahkeme belediyeyi haklı buldu, kamulaştırma bedeli azaldı

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde evleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan aileler, açtıkları değer artış davasını kaybetti. Hane başına bedel 321 bin 366 liradan 222 bin liraya düştü.

Google Haberlere Abone ol

SAMSUN - Samsun'un Tekkeköy ilçesinde evlerine verilen kamulaştırma bedelini az bularak dava açan aileler, davayı kaybetti. Tekkeköy ilçesinde yaşayan ve evleri Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldığı için aylardır düşük kamulaştırma bedeline tepki gösteren ailelerin açtığı dava, belediye lehine sonuçlandı.

Karar sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi, daha önce hane başı 321 bin 366 TL olan kamulaştırma bedelini 222 bin liraya düşürdü.

Tekkeköy ilçesindeki binalarına astıkları "Yıkmak kolay, yapmak zor. Bugün bize yarın size. Desteğinizi bekliyoruz. Ev sahibi yapan Reis'in ev yıkan yerel yönetimi! Yuva sahibi yapmak için uğraşan Reis'in yuva yıkmak için uğraşan belediye başkanları" yazılı pankart ile gündeme gelen aileler, uzun süredir yapılmak istenen kamulaştırmaya, kendilerine verilen bedelin az olduğu gerekçesi ile karşı çıkıyordu.

Mahkeme aldığı kararda ise söz konusu binanın kamulaştırma bedelini 1 milyon 950 bin 21 TL olarak belirleyerek, hak sahiplerine hane başı 222 bin 729, 8 TL verilmesine hükmetti. (DUVAR)