Şampiyonlar Ligi'nde son 16: Juventus elendi, Benfica 6 golle lider

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı. Maccabi Haifa'yı 6-1 yenen Benfica, PSG'nin önünde lider olarak tur atladı. Juventus ise yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G, H gruplarındaki son maçların ardından 16 turuna kalan son takımlar belli oldu.

H Grubu'nda Maccabi Haifa'yı 6-1 mağlup eden Benfica, Paris Saint Germain'in önünde lider olarak tur atladı.

Benfica'ya turu getiren golleri Goncalo Matias Ramos, Peter Musa, Alejandro Grimaldo, Rafa Silva, Henrique Pereira Araujo ve Joao Mario attı. Ev sahibi ekibin tek golü ise Tjaronn Chery penaltıdan buldu.

Grubun diğer maçında Paris Saint-Germain, Juventus'u 2-1'le geçti. Maçta goller; 13. dakikada Mbappe, 39. dakikada Bonucci ve 69. dakikada Mendes'den geldi. 
Bu sonuçla birlikte PSG, puanını 14 yaptı. Juventus ise 3 puanda kaldı. Grup liderliğini deplasman golüyle Benfica aldı. 
PSG, Benfica'nın ardından ikinci olarak tur atladı, Juventus 3. sırayı alarak UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

MİLAN 8 YIL SONRA TUR ATLADI

E Grubunda ise Salzburg'u 4-0 mağlup eden Milan 8 yıl aranın ardından, son 16'ya kalma başarısını gösterdi.

E, F, G, H gruplarında bu gece oynanan maçların ardından ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Chelsea, Real Madrid, Manchester City ve Benfica grup lideri olarak, Milan, Leipzig, Borussia Dortmund ve Paris Saint-Germain  ise grup ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

Dün ise A, B, C ve D gruplarında ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Porto, Bayern Münih, Napoli ve Tottenham grup lideri olarak, Club Brugge, Liverpool, Inter ve Eintracht Frankfurt ise grup ikinci olarak son 16 turuna yükselmişti.

E, F, G, H gruplarında son hafta maçlarının sonuçları:

Real Madrid - Celtic: 5-1

Shakhtar Donetsk - Leipzig: 0-4

Chelsea - Dinamo Zagreb: 2-1

Milan - Salzburg: 4-0

Manchester City - Sevilla: 3-1

Kopenhag - Borussia Dortmund: 1-1

Juventus - Paris Saint-Germain: 1-2

Maccabi Haifa - Benfica: 1-6. (HABER MERKEZİ)