Şamil Tayyar: Devlet Bey çok zarifti

AK Partili Tayyar, Erdoğan ile Bahçeli'nin Nurdağı ve İslahiye ziyaretlerini anlattı: Bir ara Devlet Bey davet edip başsağlığı diledi, bölgeyi sordu, ‘neye ihtiyacın olursa ara’ dedi. Çok zarifti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgeyi birlikte ziyaret etti.

Erdoğan ve Bahçeli'ye Antep'te eşlik eden isimlerden eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, ziyareti anlattı. Twitter'dan Bahçeliyle sohbet ederken çekilen fotoğrafını paylaşan Tayyar "Gaziantep’te Cumhurbaşkanımızla birlikte bir önemli misafirimiz daha vardı. Nurdağı ve İslahiye’de depremzedelerle buluştular, dertleştiler. Bir ara Devlet Bey davet edip başsağlığı diledi, bölgeyi sordu, ‘neye ihtiyacın olursa ara’ dedi. Çok zarifti. Rabbim razı olsun" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ve Bahçeli'nin ziyaretinden kareler de paylaşan Şamil Tayyar "Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bey arasındaki hukukun, samimiyetin ve muhabbetin derinliğine ilk kez bu kadar yakından tanık oldum. Bir siyasi ittifakın ötesinde kardeş ve dost gibiydiler. Muhabbetiniz daim olsun" yorumunu yaptı. 

'KİMİN REFERANSIYLA ADAY YAPILDIĞINI NURDAĞI'NDAKİ HERKES BİLİYOR ZATEN'

Şamil Tayyar, Antep'te yaptığı binalar çöken müteahhit ve AK Partili meclis üyesi Yunus Kaya'yla birlikte çekilen fotoğraflarının gündem olmasına da yanıt verdi. "Kaya 2014'te aday yapılmayınca köyünden '0' oy aldık ve aramızda siyasi husumet başladı" diyen Tayyar, şunları söyledi: "Ciddiye aldığım için değil not düşmek için yazayım. Yunus Kaya, müteahhitlik dahil farklı iş kollarında çalışan biri. Mart 2014 seçimlerinde belediye meclis üyeliği için aday yapmayınca köyü Naimler’de ‘0’ oy aldık. Böylece aramızda siyasi husumet başladı.

2018 seçimlerinde ben liste dışı kalınca, Kaya, Mart 2019’da partimizden belediye meclis üyesi seçildi. Tek bir belediye meclis üyeliği için referansım olmadı, soran da olmadı. Kaya’nın kimin referansıyla aday yapıldığı, Nurdağı’nda herkesçe biliniyor zaten.

Kaya’nın Nurdağı ziyaretimde partimin belediye meclis üyesi sıfatıyla yaptığı kısa süreli çay davetindeki fotoğraf, maalesef deprem sonrası operasyon çocuklarına malzeme oldu. Anlamış değilim, eski bir vekilin, partisinin belediye meclis üyesiyle görüşmesi çok mu tuhaf?

Deprem sonrası Kaya’nın inşa ettiği binaların çöktüğü anlaşılınca, Teşkilat Başkanımızı arayarak partiden atılmasını istedim, ‘haklısın’ dedi. Gaziantep ve İslahiye Başsavcılarını arayıp Kaya dahil tüm şüphelilerin üzerine gidilmesi görüşümüzü ifade ettim, ayrıca twit attım.

Yetmedi, enkazda hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayıp sonuna kadar yanlarında olduğumu söyledim. Özetle; öz kardeşim olsa, suça bulaşmış birine asla sahip çıkmam, partisine de bakmam. Son sözüm operasyon çocuklarına: Başka kapıya…"

(HABER MERKEZİ)