Samet Aybaba: Sergen Yalçın doğal aday, görüşme yapmadık

Teknik direktör arayışında olan Beşiktaş'ta Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, "Sergen Yalçın zaten doğal aday. Görüşme yapmadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, düzenlediği basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalar yaptı.

'BAŞKANIMIZIN GÖRÜŞTÜĞÜ 2-3 İSİM VAR'

Yeni teknik direktörle ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Samet Aybaba, "Hocayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kolay değil. Yerli olarak iki değerimiz vardı. Rıza Hoca ve Sergen Hoca. Şimdi Sergen Hoca var. İçimizden biri. Hepsine saygı duyuyoruz. Hepimiz aynı görüşteyiz. Değerlendirme yapıyoruz. Kulübün bir planı var. Tercihlerimiz konusunda bir teknik direktör istiyoruz. Başkanımızın görüştüğü 2-3 isim var. Onun dışında yazılanların çoğu doğru değil. Antrenör planımızı 1.5 yıl üzerinden yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

'CENK TOSUN VE SALİH UÇAN'LA YENİ KONTRAT İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ'

Sözleşmeleri sezon sonunda bitecek Cenk Tosun ve Salih Uçan'la ilgili ise Aybaba, "Cenk Tosun ve Salih Uçan'la yeni kontrat için görüşeceğiz. İkisiyle de kendim görüştüm. Oyuncunun performansı da çok önemli. Biz oyuncumuz mutlu olsun istiyoruz. İkisiyle de görüşeceğiz. Bunları en kısa sürede çözeceğiz." yanıtını verdi.

Transfer gündemindeki Yusuf Sarı içinse Samet Aybaba, "Yusuf Sarı kaliteli bir oyuncu. Hiçbir görüşmem olmadı. O düşüncedeki takımlar için iyi bir oyuncudur. Kendisine başarılar diliyorum." dedi.

'SERGEN YALÇIN DOĞAL ADAY'

Teknik direktörle ilgili Samet Aybaba ayrıca, "Sergen Yalçın zaten doğal aday. Görüşme yapmadık. Antrenör adayları var. Henüz daha başındayız. Mevcut kadro 13 kişi. 6 tane Afrika Kupası'na giden futbolcu var. Öyle bir durum var ki 13 kişiyiz. Şu anda önümüzde 4 tane maç var. Hoca gelecek, 13 kişiyle antrenmana çıkar mı çıkmaz mı, sürekli bunu konuşuyoruz. Çok iyi hoca adayları var. Bakıyoruz, takım performanslarını izliyorlar. Bir an önce teknik direktör getirmek istiyoruz. 14 tane yabancı oyuncu var. Bütçe isteyecek. Şu anda ona verebileceğimiz bir cevap yok. Dolayısıyla görüşmeler bir yerde tıkanıyor" ifadelerini kullandı.

'OYUNCU İZLEME EKİBİMİZ 3 KİŞİ'

"25 günlük süre içerisinde en çok uğraştığım yer altyapı" diyen Aybaba, "Planlarımızı yapıyoruz. Ülkemizin tamamında oyuncu izleme ekibimiz 3 kişi. Ajax 300 kişi. Sonra niye oyuncu yetişmiyor. İcraata gelince kimse bir şey yapmıyor. Biz yapacağız. Hedefimiz buna yönelik antrenör arkadaşlarla görüşmek. Altyapı benim en önemli işim. Futbol ekonomisini doğru yönetmek için altyapıya önem vermeniz gerekiyor. Bir an önce Fulya'dan çıkmamız lazım" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)