Samandağ Eğitim-Sen oturma eyleminde: Okullar korona virüse hazır değil

Hatay Samandağ Eğitim-Sen ‘okullarda korona virüsü patlaması yaşandığını, sağlıklı bir eğitim ortamı istiyoruz’ sloganıyla oturma eylemi başlattı. Yetkililer bir an önce önlem almaya çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Eğitim-Sen Samandağ Şube yönetimi, “Okullarda korona virüsü patlaması yaşanıyor, sağlıklı bir eğitim istiyoruz; asıl beka budur” sloganıyla, 27 Eylül’de basın açıklaması yaparak, imza kampanyası başlattı. Sendika üyeleri, 3 gündür Abdullah Cömert Parkı’nda taleplerini anlatarak, imza topluyor.

'OKULLARDA KORONA VİRÜSÜ PATLAMASI VAR'

Eğitim-Sen Hatay Şube Yönetimi adına konuşan Mesrur Kuh, okulların kalabalık ve hijyenden uzak olduğunu, yeterli su ve hijyen malzemelerinin olmadığını, okullarda korona virüsü patlaması yaşandığını söyledi. Üç dönem boyunca okulların kapalı oluşunu iradi olarak değerlendirmeyen bakanlığın okullardaki korona virüsü patlamasının yegâne sorumlusu olduğunu vurgulayan Kuh, “Tuvaletler kirli, bahçe yetersiz. Hizmetli hemen hemen hiç yok. Sınıflar olması gerekenin üç katı kalabalık. Günlük ders süresi ve sayısı sanki hastalık yokmuş gibi. Okullar, korona virüsü toplanma ve topluca yayma merkezine dönüştü. Bakanlık doğru söylemiyor. Hiçbir okulumuz hazır değil. ‘Eğitim bu ülkenin beka sorunudur’ derken zerre kadar samimi değiller. Şu durumda hastalanan ve yitirilen her canımızdan sorumlu olacaksınız” diye konuştu.

'BAKANLIK OKULLARI KADERİNE TERK ETTİ'

Özellikle salgın döneminde okulların bütçesinin artırılacağına eğitim bütçesinden kesintiler yapıldığının altını çizen Kuh, şöyle konuştu: “Bağış, kaynak kitap, nakil, kayıt, sınıf değişikliği vb. araçlar ile paralı eğitimi olağanlaştırıyor. Bir salgını yönetemeyen bir bakanlık ne için var? Lafa gelince ‘beka sorunu’ diyen, icraatta okulları kaderine terk eden bir bakanlık ne iş yapar? Vergilerimizi toplayanlar, anayasal bir zorunluluğun gereği, bunları sağlamakla mükelleftir. Bunların sağlamaması anayasal suçtur.”

ÖDENEK, SAĞLIK EKİBİ, TEMİZ OKULLAR...

Samandağ Eğitim-Sen üyeleri, korona virüsü süresince günlük ders sayısının 5 saat; ders süresinin 30 dakika, sınıfların ise 12 öğrenciye indirilmesi, yeni okullar ve her okula ihtiyacı kadar hizmetli, eğitim emekçisine insanca yaşayacağı ücret, her okula sağlık ekibi, tüm okullara idarecisinin velisine gitmeyeceği kadar ödenek ayrılmasını, okullarda derslerin temiz, sağlıklı bir ortamda yapılması talebiyle oturma eylemi yapıyor.