Saldırıya uğrayan meclis üyesi: Azmettirici belediye başkanı

Zonguldak’ta kimliği belirsiz bir kişinin saldırısında yaralanan Kozlu Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Birinci, azmettiricinin AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş olduğunu ileri sürdü.

Murat Birinci tedavi gördüğü hastanede açıklamada bulundu.
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde kimliği belirsiz maskeli bir kişinin silahlı saldırısında yaralanan Kozlu Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Murat Birinci, tedavi gördüğü Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kendisini yaralayan saldırganın AK Partili Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından azmettirildiğini söyledi.

‘ATEŞ EDEN DEĞİL, ETTİREN ÖNEMLİ’

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve ona yakın müteahhitler tarafından saldırıya uğrayacağını bir sene önce sosyal medyadan duyurduğunu söyleyen Birinci, "Bunların hepsini Emniyet Müdürlüğümüze bizzat verdim. Ben ölünce imar planları kanunu mu değişecek? Yine kanunsuz işler devam edecek. Öldürmeyen Allah öldürmüyor" dedi.

Kendisine kurşun sıkanın kar maskeli olduğunu ve öldürmeye yönelik ateş ettiğini ifade eden Birinci, ”İki arkadaş sohbet ederken, yoldan geçen yüzü maskeli bir çocuk bana doğru döndü. Ben mantar tabancası gibi bir tabanca zannettim. 2 tane bastı, patlamadı. Patlamayınca, "Oğlum git başka bir yerde atsana bunu, neden bize dönüp atıyorsun" dedim. O ara mermiyi tekrar ağzına verdi. Mermiyi ağzına verince direkt zaten başıma hedef almıştı. Ben sol tarafa doğru hamle yaptım. Bacağıma ve boynuma iki mermi isabet etti. Burada ateş eden değil, ettiren önemli. Konu, imar planları, rant, ticaret ve konut alanını yasalara aykırı bir şekilde yapmaya çalışmaları ve diğer müteahhitlere yasalara aykırı olarak verilen imar izinleri. Resmi evraklarda sahtekârlık yapıyor. Ben de tüm bu yasa dışı olayları şikayet ettim. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığım şikayetlerle ilgili 9 ayrı soruşturma izni verdi. Beni vurdurarak korkutamazlar. Doğruları söylemeye devam edeceğim" diye konuştu.