Saldırıya uğrayan HDP'liler: Saldırgan eğitimli biriydi

HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen bir saldırgan, iki partiliyi yaraladı. Saldırıya uğrayanlardan Ramazan Dişarı "Eğitimli ve hazırlanmış olduğu belliydi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da silahlı ve bıçaklı bir kişi HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına saldırı düzenledi. İki partilinin yaralandığı olayda saldırganlar gözaltına alındı. Arbedenin yaşandığı HDP İlçe binasının merdivenlerinde birçok noktada kan izlerine rastlandı. Olay sırasında saldırganla boğuşan HDP ilçe binası görevlileri, yerlerdeki kanın düşerek kafasını basamaklara çarpan saldırgandan aktığını söyledi.

İstanbul'da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı baskın düzenleyen bir saldırgan, iki partiliyi yaraladı. Saldırgan, girdiği ilçe binasında önce parti üyeliği hakkında sorular sordu. Daha sonra kendisine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine çay döken saldırgan bıçakla saldırdı. Saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı. Olay sırasında üç partili bulunuyordu.

HDP BİNASI ABLUKAYA ALINDI

HDP binasının olduğu sokak polis tarafından ablukaya alındı. Sokak barikatlarla iki yönlü kapatıldı.

Şirinevler Meydan’da açıklama yapmak isteyen milletvekilleri polis tarafından engellendi. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, “Önünde polis beklerken neden bir katil içeriye rahatlıkla girebiliyor? Çift silahla nasıl bir katliam gerçekleştirebiliyor? Bugün bizi korumayanlar, katliamları engellemeyenler bize barikat kuruyor" dedi.



HDP İstanbul İl Eş Başkanı İknur Birol ise milletvekilleri ve partililerin Şirinevler Meydanı’nda açıklama yapmalarına izin verilmemesi nedeniyle oturma eylemi başlattı.




Saldırganın sığındığı fırının sahibi İbrahim Tüylüoğu, çevredeki esnafların saldırganın akrabası olduğu iddiasını yalanladı. Tüylüoğlu, şunları söyledi: "Ben 35 yıllık esnafım burada. Biz diğer dükkandaydık. Bizi aradılar, öyle haberimiz oldu. Kesinlikle tanımıyoruz. Buraya gelmiş, can havliyle sığınmış."

Saldırganın geldiği sırada fırında çalışanlar ise konuyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını iddia etti.

Çevredeki esnafa göre, saldırgan kaçtığı sırada direkt olarak fırına doğru yöneldi ve fırının arka kapısından içeri girdi.

'SALDIRGAN EĞİTİMLİYDİ'

Ramazan Dişarı, saldırganın eğitimli olduğunu öne sürdü. Dişarı yaşananları şu sözlerle anlattı: "Önce geldi, 'üyelik yapacağım' dedi. Biz 'yönetim burada yok' deyince, çıktı. Sonra tekrar 'lavaboyu kullanabilir miyim' diye sordu. Lavabodan sonra yanımıza geldi oturdu. Biz de çay verdik. Ben yanında oturdum. Bana çayı fırlatması, bıçağı boynuma dayaması ve silahı arkadaşım İsmail Günay'e doğrultması bir saniye aldı. Pratik ve eğitimli olduğu belliydi. Vücut yapısına ve hareketlerine baktığımızda sıradan biri değildi. Hazırlanmış ve tecrübeli biriydi. Silahın horuzu geriye çekilmiş hazır bekliyordu. Biz müdahale ederken, 'beni bırakın horoz düşecek, patlayacak' diyordu. Halktan bize söylenene göre kaçtığı fırın eniştesinin dükkanıydı. Fırına kaçarken bize doğru rahat bir şekilde, 'siz dua edin silah tutuklu yaptı. Yoksa günlerinizi gösterirdim' diye bize parmak sallıyordu."

Ramazan Dişarı


'SALDIRI İÇİN HAZIRLANMIŞTI'

Kendisine arkadan ateş etmeye çalıştığını söyleyen İsmail Güney, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafası karışsın diye kapıyı açtım. O sırada bana arkadan ateş etmeye çalışmış. Silah ateşlenmeyince bıçakla saldırmaya başladı. Beni bıçaklamaya çalıştı. Direk boynumuzu hedef gösteriyordu. Hareketleri ve saldırma biçimi hazırlanmış olduğunu gösteriyordu. Bizden kaçarken merdivenlerden düştü. Düşerken imdat diye bağırdı. Sonra fırına kaçtı."

Saldırıya uğrayan HDP'liler, saldırgan kaçarken merdivenlerden düşerek yuvarlandığını söyledi. Bir kat boyunca sürüklenen saldırgan, 'imdat' diye bağırdığı belirtildi. Merdivenlerin basamaklarından düşen saldırganın yüzünden ve kafasından yaralandığı söylendi. Merdivenlerden kan kan izleri hâlâ duruyor. Sığındığı fırının çalışanları da saldırganın yaralarının olduğunu kafasından kan aktığını söyledi.



Binayı inceleyen Olay Yeri İnceleme ekipleri, çevredeki esnafın kamera kayıtlarını aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırı düzenlenen Bahçelievler ilçe binasını ziyaret edecek. Sancar, saldırıyla ilgili saat 19.30'da basın açıklaması yapacak.