Şair Ahmet Telli: Dayanışma içinde olan tüm dostlara teşekkürler

‘Örgüt propagandası’ suçundan 10 ay hapis cezası verilen Ahmet Telli, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ceza öncesi ve sonrasında duygularını paylaşan dostlarına teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Ahmet Telli’nin “terör örgütü propagandası” suçundan yargılandığı davada 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme, cezanın ertelenmesine karar verdi.

Telli cezanın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak ceza öncesi ve sonrasında duygularını paylaşan dostlarına teşekkür etti.

Telli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"4 Temmuz'daki duruşmada aldığım ceza öncesi ve sonrasında duygularını paylaşan tüm dostlarıma ilgileri için çok teşekkür ederim. Güzel günlerde buluşmak, görüşmek üzere."

Ne olmuştu?

Duruşma savcısı, Telli’nin açıklamada yaptığı “Dostlar, dostlar biz aylarca, yıllarca bu sokakları, bu caddeleri ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ diye inlettik. Halkların kardeşliğinin nasıl gerçekleşeceğini bize Ulaş Bayraktaroğlu gösterdi. Demek ki dövüşe dövüşe kazanılacak bu kardeşlik” konuşması ile “Dövüşen Anlatsın” kitabından okuduğu şiirle “terör örgütü propagandası” yaptığını iddia etmişti.

Davaya, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’nun Suriye’de öldürülmesinin ardından 11 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’daki Yüksel Caddesi’nde yapılan basın açıklaması gerekçe gösterilmişti.