Sahte içki davası: 'Bunları sevdiklerime vereceğim' demiş

Bursa'da geçen yıl meydana gelen sahte içki zehirlenmelerinde davanın tanıklarından İbrahim Ç. sanıkla ilgili, "Bunları sevdiklerime vereceğim, dedi. Şu anda sevdikleri öldü" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’da 14 kişinin zehirlenip, 6'sının öldüğü sahte içki olayında dava devam ediyor. 1'i tutuklu 3 sanığın yargılandığı davanın tek tutuklu sanığı olan ve kendisi de zehirlenenler içinde bulunan Kamil Cihat İşcen savunmasında, "Hakim Bey, ben sahte içkiyi sadece kullandım. Satmadım. Ticaretini yaptığımı ispat etsinler hakkımda istenilen tüm cezaya şimdiden razıyım" ifadelerini kullandı. 

Tanık İbrahim Ç. ise İşcen'in sahte içki sattığını söyleyip, "O gün ormana giderken elinde içinde sahte alkol olan pet şişeler vardı. 'Bunları sevdiklerime vereceğim' dedi. Şu anda sevdikleri öldü" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre; İşcen’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

'AĞABEYİ VERDİĞİ İÇKİ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ'

Geçen yılın kasım ayında meydana gelen olayda Şakir Çelik, Erol Oktay, Necip Cece, Fuat İşçen, Mahmut Akça ve Erhan Seper hayatını kaybetti. 

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında metil alkolü İzmir’den Bursa’ya gönderdiği tespit edilen Oktay Yüce (44), Bursa’da sahte içkiyi sattığı belirlenen Raif Aytaç Uzcan (46) ile taburcu olduktan sonra gözaltına alınan, ölenlerden Fuat İşcen’in ağabeyi Kamil Cihat İşcen tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda, tutuklu 3 sanık hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan, her bir sanık için ayrı olmak üzere, ölen her bir kişi için 6’şar kez ömür boyu hapis cezası istemiyle 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sürerken tutuklu sanıklardan Yüce ile Uzcan tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler bursa sahte içki dava