'Sahte hemşire'ye hapis cezası: 'Ciddi tehlike oluşturdu'

Hollanda'da mahkeme, pandeminin başında diploma ve eğitimleri olmadığı halde hemşire olarak işe başlayan bir kişiyi 450 gün hapis cezasına çarptırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da Covid-19 pandemisinin ilk döneminde diploma ve eğitimleri olmadığı halde Den Bosch şehrindeki bir hastanede hemşire olarak işe başlayan 27 yaşındaki bir kişi 450 gün hapis ve 5 yıl sağlık sektöründe çalışmama cezasına çarptırıldı.

AA'nın aktardığına göre, Den Bosch şehrindeki mahkemeden karara ilişkin yapılan açıklamada, 'sahte hemşire'nin diploması olmamasına ve gerekli eğitimleri almamasına rağmen Covid-19 salgını döneminde Jeroen Bosch Hastanesi'nde hemşire olarak çalıştığı,  20 Mart-9 Nisan 2020 tarihleri arasında hastanenin acil, yoğun bakım ve Covid-19 hastalarının bulunduğu bölümlerde çalıştığı ve bazı tıbbi müdahalelerde bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

'ALDIRDIĞI TIBBİ CİHAZI 25 BİN EURO'YA SATMAYA ÇALIŞTI'

Mahkeme, hemşirenin çalıştığı dönemde hastalara iğne yapıp ilaç ve morfin verdiğini belirterek 'hastaların sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturduğunu' kaydetti.

'Sahte hemşire'nin hastaneye aldırdığı bir tıbbi cihazı 25 bin euro'ya satmaya çalıştığı bilgisi de paylaşılan açıklamada, hastane tarafından durumun fark edilmesinin ardından işten çıkarılan kişinin 'dolandırıcılık' ve 'yaralamaya teşebbüs' suçlarından 450 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve tutuklu geçirdiği süre sebebiyle cezasını doldurduğu ifade edildi.

5 YIL SAĞLIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA YASAĞI

Savcılığın 2 yıl hapis cezası istediği 'sahte hemşire'nin, mental problemlerinin varlığı ve çalıştığı dönemde herhangi bir hastanın zarar gördüğünün ispatlanamaması sebebiyle cezasının alt sınırdan verildiği bildirilen açıklamada, sanığa 5 yıl boyunca sağlık sektöründe çalışma yasağı getirildiği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)