SAHA Studio için başvurular başladı

SAHA Derneği tarafından yürütülen SAHA Studio Haziran – Aralık 2024 dönemi için başvurular 21 Nisan’a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SAHA Derneği tarafından yürütülen SAHA Stüdyo, görsel sanatlar alanında çalışan sanatçı ve küratörlere yönelik çok yönlü bir araştırma ve üretim misafir programı. SAHA Studio, 6 aylık program süresince katılımcılarına kişisel bir çalışma alanı, şerefiye ve üretim bütçesinin yanı sıra küratöryel geri bildirim, üretim desteği, öğrenme ve ağ kurma fırsatları sunuyor.

Program boyunca sanatçılar, yurtdışından SAHA Küratöryel Program'a davet edilen küratörlerle bir arada çalışarak pratiklerini ilerletme ve yeni profesyonel ilişkiler kurma imkânı buluyor. Dönem ortası buluşmalarında kendi süreçlerini izleyicilerle paylaşan sanatçılar, ziyaretçilerden işlerini geliştirmeye katkı sağlayacak geri bildirimler alıyor.

Her dönem sonunda düzenlenen SAHA Studio Açık'ta yeni üretimlerini sergileyerek programı tamamlayan sanatçılar, böylece hem genel izleyici hem de sanat profesyonelleri ve sanat kurumlarına yönelik düzenlenen etkinliklerde projelerini paylaşma fırsatı yakalıyor.

SAHA Studio Haziran-Aralık 2024 tarihleri arasındaki 8. dönemi için, geçmiş dönem katılımcılarından Larissa Araz, Kerem Ozan Bayraktar, Ege Kanar, İz Öztat, Burcu Yağcıoğlu, Burak Delier ve Gizem Karakaş işbirliğinde yürütülen ön jüri sürecinin ardından, sanatçı Taner Ceylan, bağımsız küratör Eda Berkmen ve SAHA Interim Direktörü Serra Yentürk'ten oluşan Seçici Kurul, geçerli başvurular arasından final aday listesine kalan sanatçılarla mülakat yaparak beş sanatçıyı belirleyecek.

Başvurular 21 Nisan'a kadar devam edecek.