ABD'li şirket: Korona aşısının erken klinik denemesinde sonuçlar olumlu

ABD'li Moderna şirketi, korona virüsünün erken klinik denemelerinden olumlu sonuçlar geldiğini, geniş kapsamlı denemenin ise temmuz sonunda yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li biyoteknoloji şirketi Moderna, korona virüsü (Covid-19) aşısının erken klinik denemesinde olumlu sonuçlar elde edildiğini açıkladı. Aşının uygulandığı 8 hastada, korona virüsüne yakalanan ve iyileşen hastalarda görülen miktarlarda antikor oluştuğu gözlemlendi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından yürütülen araştırmaya katılan toplam 45 hastaya üç farklı dozda aşı yapıldığını söyleyen Moderna yetkilileri, vücudun korona virüsüne bağışıklık seviyesinde doza bağlı artış görüldüğünü belirtti.

Moderna CEO’su Stephane Bancel, maksimum sayıda aşı dozu üretebilmek için yatırım yaptıklarını söyledi. Firma bunun için, İsviçreli ilaç üretici Lonza Grup ve ABD hükümetiyle anlaşmalar imzaladı.

Moderna’dan yapılan açıklamada, ilk denemenin sonuçlarına göre aşının genel olarak güvenli olduğu ve yan etkilerinin tolere edilir düzeyde olduğu ifade edildi. Denemeye katılanlardan bir kişide, ilacın zerk edildiği bölgede “üçüncü derece” yan etki olarak görülen bir kızarıklık oluştu. Firma bunun dışında herhangi bir yan etkiye rastlanmadığını belirtti.

Moderna, aşının daha geniş kapsamlı denemesini temmuz sonunda yapmayı planlıyor.

Korona virüsüne karşı henüz bir tedavi veya aşı mevcut değil. Uzmanlar, güvenli ve etkili bir aşı geliştirmenin 12 ila 18 ay sürebileceğini belirtiyor.

Fransız bakan: Covid-19'a karşı aşı 18 aydan önce hazır olamazFransız bakan: Covid-19'a karşı aşı 18 aydan önce hazır olamaz