Gazeteye demeç veren sağlık çalışanı sürgün edildi

Genel Sağlık-İş, İzmir’de çalışan ve sendikanın işyeri temsilciliği görevini yürüten sağlık çalışanının gazeteye verdiği demeç nedeniyle sürgün edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde sendikanın iş yeri temsilcisi olan Ali Kemal Akgül adlı sağlık çalışanının sürgün edildiğini açıkladı.

Sendika üyesi çalışanının “Manşet Türkiye” adlı gazeteye demeç verdiği iddiasıyla 657 sayılı DMK’nun 125 maddesindeki “Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek” hükmü kapsamında savunması istendiğini belirten sendika, “Hastanesi yetkilileri, hukukun genel ilkelerini hiçe sayarak ‘soruşturmanın selameti nedeniyle’ Genel Sağlık-İş üyesinin Karaburun Devlet Hastanesi’ne 2 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesini yani başka bir ifadeyle, açıkça sürgün edilmesini istemiştir” dedi.

‘SÜRGÜNÜN ASIL GEREKÇESİ MASKE DİKİMİNİ ELEŞTİRMESİ’

Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisinin salgınla mücadelede, “Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanı eksik” dediği için sürgüne gönderildiğini belirten Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sendikamız Genel Sağlık-İş’in sağlık kurumlarında kişisel koruyucu ekipman eksik açıklamasının peşinden Sağlık Bakanı basın yoluyla tıbbi malzeme eksikliğini reddetmişti. Ancak Genel Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi'nin, görevi hastaneye tıbbi malzeme tedarik edip personele ulaştırılmasını sağlamak olan İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ferda Punar’ın, gayri sıhhi koşullarda dikiş makinesinde maske dikerken fotoğrafını çektirip sosyal medya hesabında paylaşmasını malzeme yetersizliğine örnek göstermesi, sürgünün asıl gerekçesidir.”

‘ÜYEMİZİ GÖREVİNE İADE EDİN’

“Sendika işyeri temsilcimiz Ali Kemal Akgül kurumda acil serviste hemşire olarak görev yapmaktadır bu haliyle hakkında yürütülen soruşturmaya nasıl bir etkisi olacaktır?” diye soran sendikanın açıklaması şu şekilde sürdü: “İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nin sağduyudan ve hukuktan uzak yazısının gereğini yaparken bu günlerde bu türden bir işleme ortak olmamayı düşünmemiştir. Gün sağduyu, akıl ve bilim günüdür. İşimize duygularımızı karıştırmama zamanıdır.”

İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop’a seslenen Bacaksız açıklamasında, “İzmir İl Sağlık Müdürü’nü aklıselim hareket ederek, yaptığı hukuka aykırı görevlendirmeyi geri almaya ve üyemizi görevine iadeye davet ediyor, tüm yasal yollara başvuru hakkımızı da saklı tutuyoruz” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)