Diyarbakır'da 'sağlıkta şiddet' teklifine tepki

Hükümetin Meclis’e sunduğu ve KHK ile ihraç edilenlerin doktorluk yapmamasını öngören teklife Diyarbakır'daki dört kurumdan tepki geldi: Sağlık hakkına da zarar!

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu, HAK İnisiyatifi-Diyarbakır, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği ortak bir açıklama yaparak, hükümetin Meclis’e sunduğu “Sağlıkta Şiddet Yasası” teklifine karşı çıktı. Ortak açıklamada, KHK ile ihraç edilenlerin “medeni ölüme” mahkum edildiği belirtildi.

Dört kurumun ortak açıklamasında, "Diyarbakır’da hak mücadelesi yürüten kurumlar olarak; bu yasa teklifinin sağlıkçıları medeni ölüme mahkûm edecek çok ağır bir cezalandırma olduğunu düşünüyor ve bu yanlış yoldan dönülmesi için hükümete ve meclisteki milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz. Hekimlerin kayıt dışı çalışmasına sebep olacak bu teklifin sağlık hakkına da zarar vereceğini öngörüyoruz. Hakların sistematik olarak ihlal edildiği bu politikanın terk edilmesi, bütün iş ve işleyişlerin adalet ölçüsüne ve hukuka uygun olarak yürütülmesi, birlikte yaşamı ortadan kaldıracak politikalar yerine uzlaşı ve birlikteliği güçlendirecek bir siyaset yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz” denildi. (DUVAR)

Etiketler diyarbakır KHK doktor