Tatile öncesi hangi cilt bakımı yapılır?

Tatil planlarımız yapıldı, bavullarımız hazırlanıyor? Cildimiz tatile ne kadar hazır?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tatil hazırlıkları başlarken cildimizin de güneşten zarar görmemesi için tatile hazırlanması gerekiyor. Güneşe çok fazla maruz bırakılan cildin bakımı önem taşıyor.

Yaz aylarında cilt bakımı yapılırken çok derin peeling’ler, derin soyma işlemleri yapılmamalıdır. Çünkü bu işlemler güneş nedeniyle ciltte leke bırakabilir. Tatile gitmeden özellikle nem maskesi etkili cilt bakımları, derin olmayan lekeler için tedaviler ve anti-aging cilt bakımları yapılabilir.

Güneş nedeniyle çizgiler, kırışıklıklar derinleşir. Cilt bakımı dışında kuruluk için krem kullanılmalıdır. Cildi nemlendirmek için yapılabilecek uygulamalar arasında mezolifting ya da mezoterapi yer alır. Bu uygulamalarda hyalüronik asit içeren özellikle cilde yüksek oranda nem kazandıran bir madde bulunur ve çok ince iğnelerle cildin yüz, dekolte ve güneş gören yerlerine enjekte edilir.

Bu da cildin uzun süre nem kazanmasını sağlar. Güneş hasarına karşı cilt korunmuş olur. Bu uygulamanın 2-3 seans olarak ayda bir ya da iki haftada bir şeklinde uygulanması gerekir

Etiketler Işık günes ateş cilt