Su içme alışkanlığı nasıl kazanılır?  

Beslenme konusunda en sık yapılan hatalardan birisi yeterince su içmemektir. Su içmeyi düzenli hale getirmek için ne yapmak gerekir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Su içme alışkanlığı olmayanlar günde sadece 1-2 bardak kadar su içer. Su içme alışkanlığı olmayanlara bunu kazandırmak zor olabilir. Günde sadece 1-2 bardak su içiyorsanız birden 3 litreye çıkmak yerine kendinizi alıştırarak ve her gün içtiğiniz suyu birer bardak artırarak bu alışkanlığı kazanabilirsiniz.

İLK İŞ SU İÇMEK: Sabah kalktığınızda ilk yapmanız gereken işlerin başında iki bardak su içmek olmalıdır. Yemeklerden önce mutlaka su içmelisiniz bu sizin erken tokluk hissi duymanızı sağlayacaktır. İdrarınızı yaptıktan sonra, kaybedilen sıvıyı yerine koymak için bir bardak su içmelisiniz.

GÖZ ÖNÜNDE TUTUN: Suyu her zaman görebileceğiniz bir yerde bulundurun. Özellikle çalışırken masanızda sürekli su bulunsun.

TASARIM ŞİŞELER: Su şişeleri için tasarım alternatifleri artık oldukça geniş bu yüzden güzel bir cam şişe alarak çantanıza koyabilir, iş yerinizde masanızın üstünde bırakabilir böylelikle gün boyu yanınızda taşıyabilirsiniz.

TATLANDIRMA:  Evet, suyun içerine bir adet elma, salatalık veya limon dilimleyerek suyun tadını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

PİPETLE DENEYİN: Pipetle deneyin. Sıvı içecekleri pipetle içmek gibi bir alışkanlığınız varsa suyu da pipet kullanarak içebilirsiniz. İçmeniz gereken 2 litrelik suyu hem hızlı hem de eğlenceli bir şekilde tamamlamış olursunuz.

BUZ ATIN: Yaz –kış ılık su içemeyenlerdenseniz içine buz atarak daha keyifli hale getirebilirsiniz.