Cacabey Meydanı'na dev akciğer maketi!

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı, akciğer kanserine karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla Kırşehir Cacabey Meydanı’na dev bir ciğer maketi yerleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yerleştirilen ciğer maketi 2 gün Cacabey Meydanı’nda, 2 gün Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2 gün de Kent Park’ta Kırşehir halkını akciğer hastalıklarının nedenlerine ilişkin bilgilendirecek.

Maketin tanıtımının yanı sıra halka nefes testleri yapılarak, nefes seviye ölçümleri tespit edildi. Sigara kullanan insanların nefes testlerini yaptırdığı etkinlikte, sigara kullanımının azaltılması noktasında ilgili kurumlara da yönlendirme yapıldı. Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının sonlandırılması ve çocukların sigara kullanımına karşı önceden uyarılması amacıyla düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Kırşehir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, bakanlık tarafından akciğer hastalıklarına dikkat çekmek için hazırlanan oldukça büyük maketin kentteki değişik yerlerde sergileneceğini söyledi. Demirbaş, şöyle dedi: "Kırşehir halkına çağrımız, lütfen tütün ve tütün ürünleri kullanmayalım. Sigara kullanan vatandaşlarımız kapalı mekanda ve sigara tüketmeyen insanların yanında en azından sigara kullanmasınlar." (KIRŞEHİR/DHA)