Sağlık Bakanı Koca: 10 günlük aktif vaka 300 bin, sayı çok yüksek

Covid-19 vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de günlük 30 bini aşan Covid-19 vaka sayılarıyla ilgili uyarıda bulundu. Bu seviyedeki vaka sayılarının 10 günlük zaman diliminde 300 bin aktif vakaya denk geldiğini belirten Koca, "Sayı çok yüksek" dedi.

İki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanlarda şu an 3. doza ihtiyaç olmadığını da ekleyen koca, Sinovac aşısı olanlara 3. dozu önerdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca'nın mesajları şöyle:

"2 doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızın ortalama 4 ay önce aşı olduklarını dikkate alarak aşının koruyuculuğunun halen devam ettiğini düşünüyoruz. Şu an için 3. doz aşıyı gerektiren bir durum yoktur. İNAKTİF AŞI OLANLARINSA 3. doz aşılarını yaptırmalarını ısrarla öneriyoruz.

Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması on günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun KRİTİK BİR YÜK olduğunun farkında olmalıyız. Kişilerin genç olması sebebiyle sağlık sistemi zorlanmıyor olsa da sayı çok yüksek." (HABER MERKEZİ)