SADAT'tan Evrensel'e 'ticari itibar' davası

SADAT, Evrensel'de yayınlanan bir köşe yazısının şirketin ticari itibarını zedelediği iddiasıyla yazar Yusuf Karadaş ve Evrensel Gazetesi'ne 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SADAT, Evrensel yazarı Yusuf Karadaş ve Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kürşat Yılmaz hakkında Karadaş'ın “İktidarın karanlık örgütü SADAT” başlıklı köşe yazısı nedeniyle 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Evrensel'den Gözde Tüzer'in haberine göre SADAT, dava dilekçesinde yazıda yer alan bilgilerin şirketin kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliği taşıdığı iddiasında bulundu. Yazının okuyucuda haksız bir şekilde olumsuz bir algı yarattığı iddiasına da yer veren SADAT avukatları “Dava konusu köşe yazısı, gerçeğe aykırı olmakla birlikte müvekkil şirketin ticari itibar kaybına sebep olmakta, müvekkil şirketin ticari faaliyetlerini sekteye uğratmaktadır” denildi.

25 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEDİ

Dava konusu köşe yazısının ifade ve basın özgürlüğü sınırlarını aştığını da iddia eden SADAT avukatları, Yargıtay'ın ifade ve basın özgürlüğü kararlarına atıf yaparak “…Davalının haber sınırlarını aşan, salt sansasyon için yaptığı ve düşmanca bir dil içerek provokatif haberi, müvekkilin kişilik haklarına saldırı teşkil etmektedir” dedi. SADAT bu iddialarla beraber toplamda 25 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

SADAT dava dilekçesinde kuruluş amacını ise şöyle açıkladı: “…Uluslararası alanda silahlı kuvvetlerin ve iç güvenlik güçlerinin organizasyonu amacıyla stratejik savunma danışmanlığı, özel savunma ve güvenlik eğitimleri ile ikmal alanlarda hizmet vererek dost ve müttefik ülkeler arasında savunma ve savunma sanayi iş birliği ortamı oluşturmak ve bu konuda danışmanlık hizmeti vermek…” (HABER MERKEZİ)