SADAT’ı anlatan Gölge Ordu kitabına toplatma talebi

SADAT’ın kurucularından olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, SADAT'ın anlatıldığı Gölge Ordu adlı kitabıyla ilgili yayınevine ihtarname çekerek kitabın toplatılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Caner Taşpınar ve Ersin Eroğlu’nun, kaleme aldıkları Gölge Ordu kitabıyla ilgili, SADAT’ın kurucularından olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan itiraz etti. Gölge Ordu kitabında, adı son yıllarda yasadışı askeri faaliyet yaptıkları iddiasıyla gündeme gelen SADAT’ın kuruluş sürecini, kurucularını ve faaliyetleri ele alınıyor. 

AVUKATI İHTARNAME GÖNDERDİ

Ayrıca kitapta, SADAT’ın yurtdışındaki askeri kamplarının fotoğrafları, faaliyet raporları da yer alırken, SADAT’ın kurucularından olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kitabın toplatılmasının istedi. Tarhan’ın avukatının noter aracılığıyla Kırmızı Kedi Yayınevi’ne gönderdiği ihtarnamede, kitapta yer alan Sedat Peker’in Nevzat Tarhan’la ilgili iddialarına itiraz edildi. 

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Nevzat Tarhan’ın avukatı, kitabın yeni baskılarının durdurulmasını, satışta olan baskılarının da toplatılmasının istedi. 

İhtarnamede yer alan bir diğer dikkat çeken talep ise, kitabın toplatıldıktan sonra yapılacak yeni baskılarında Nevzat Tarhan’ın adının çıkarılması ve kitapta Tarhan’dan bahsedilmemesinin istenmesi oldu. 

Etiketler gölge ordu kitap SADAT