Sabancı çiftinin geçirdiği kazanın detayları belli oldu

Yunanistan'dan dönerken botla kayalıklara çarpan Sabancı ailesinin yaşadığı kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı. Ali Sabancı'yı yaşatmak için Yunan doktorların 5 saat çaba sarf ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Leros Adası'na eşi ve çocukları ile birlikte tatile giden iş insanı Ali Sabancı'nın bot ile kayalıklara çarptığı kazanın detayları belli olmaya başladı.

Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre, dün akşam saat 21.30 sıralarında Leros Adası'nın Katsadia bölgesindeki bir restorana gitmek için bota binen Ali Sabancı ve ailesinin kazasını Aigaio TV muhabiri Nikos Ignatidis, yapımcı Nikos Evaggelato'ya "Live News" programında anlattı.

'5 SAATLİK MÜCADELE SONUNDA HAYATTA TUTMAYI BAŞARDILAR'

Ali Sabancı'nın her yıl adaya geldiği belirtilirken, gazeteci Ignatidis, Leros Hastanesi’ndeki doktorların Sabancı'yı hayatta tutmak için 5 saat boyunca mücadele ettiğini ifade etti.

Lamireport.gr haber sitesinin okuyucularına duyurduğu haberde, Ignatidis açıklamasında, "Dün saat 21.30’da Katsadia'ya bir restorana gitmek üzere Makronisi'deki lüks yatını demirlemişti. Bu, Sabancı'nın birçok kez gittiği bir rota ve belki de aşırı güvenden dolayı, olmasını beklemediğiniz bir kaza meydana geldi. Kazadan sonra sahil güvenlik botu hemen harekete geçti. Sabancı'yı 5 saatlik personel mücadelesi sonunda hayatta tutmayı başardılar" dedi.

Ignatidis kaza anında sürat teknesinin hızının 25 deniz mili olduğunun tahmin edildiğini, bu nedenle çarpışmanın ölümcül olmadığını söyledi.

Fakat Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabancı ailesinin "ağır bir kaza" geçirdiğini açıklamıştı. 

Koca, "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır" demişti.