Sabahat Akkiraz: Müziği kökten yasaklayın olsun bitsin

Sanatçı Sabahat Akkiraz, konser yasaklarına tepki gösterdi. Akkiraz, "Müziği kökten yasaklayın olsun bitsin. Buna da yetmez ama evet diyen bulursunuz nasılsa" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tedbirleri gerekçe gösterilerek uygulamaya konulan müzik saati kısıtlamasının yanı sıra Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu ve birçok sanatçının daha konserleri de Ak Partili belediyeler tarafından iptal ediliyor. Sanatçı Sabahat Akkiraz, konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Akkiraz, paylaşımında, "Konser yasaklamak, müziği saate mahkum etmek yetmez. Müziği kökten yasaklayın olsun bitsin. Buna da yetmez ama evet diyen bulursunuz nasılsa" dedi.

'MÜZİĞİ YASAKLAMAYA BAHANE BUNLAR'

Sanatçı, Melek Mosso'nun Isparta konserinin iptal edilmesine ilişkin de, "Şarkıcı Melek Mosso’nun Isparta konseri 'Milli ve Manevi değerlere AYKIRI' diyen birkaç kurumun baskısıyla belediye tarafından iptal edilmiş, yasaklanmış. Eskiden bu festivalde sahne alan birisi olarak kararı yanlış buluyorum. Müziği yasaklamaya bahane bunlar. Müzik susmaz. Susmayacak" ifadelerini kullandı.