Saadet Partisi'nin zam eylemi saatler kala valilik tarafından iptal edildi

Saadet Partisi Bolu il Başkanlığı, zamları protesto etmek için yürüyüş düzenlemek istedi. Valilik saatler kala 'eksik evrak' gerekçesiyle eylemi iptal etti.

Bolu Valiliği
Google Haberlere Abone ol

Ahin Aslan

BOLU - Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, akaryakıt zamlarını protesto etmek üzere İzzet Baysal Caddesi’nde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. Ancak Bolu Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘eksik evrak’ gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi, aynı saatlerde yapılacak AK Parti yürüyüşünü hatırlatarak “Bizden istenen usule ait hususlar AKP’den de istenmiş midir? Yoksa AKP’nin yağacağı yürüyüşe gölge düşmemesi için siyasi bir tavır mı ortaya konmuştur?” diyerek tepki gösterdi.

‘KANUNİ DAYANAKTAN YOKSUN, KEYFİ TALEPLER’

Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada Anayasa’nın 34. maddesinde bulunan ‘Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ hükmü hatırlatıldı. Bu nedenle her hangi bir makamın izin verme yada vermeme gibi bir yetkisinin olmadığına dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Yürüyüşün uygun görülmediğine dair tarafımıza yapılan bildirime konu edilen eksiklerin bir kısmı, kanuni dayanaktan yoksun ve keyfi olarak talep edilmiştir. Bolu Valiliği’nin yapması gereken yürüyüşe bir buçuk saat kala uygun görülmediğine dair tebligat yapmak değil, varsa usuldeki eksik bilgilerin giderilmesini talep etmek olmalıydı. AKP Bolu teşkilatının dün karar verdiği ve saat 14.00’de yapacağını duyurduğu yürüyüşle alakalı bildiri yazısı 48 saat önceden Bolu Valiliği’ne tebliğ edilmiş midir? Bizden istenen usule ait hususlar AKP’den de istenmiş midir? Yoksa AKP’nin yağacağı yürüyüşe gölge düşmemesi için siyasi bir tavır mı ortaya konmuştur?”

Açıklamada yürüyüşün 6 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 13:00’de İzzet Baysal Caddesi’nde yapılacağı duyuruldu.