Saadet Partisi'nden yerel seçim göndermeli 'Gazze Belediyesi' videosu

Saadet Partisi sosyal medya hesaplarından "Gazze’ye destek, İsrail’le ticareti kesmektir!" başlıklı bir video yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken partilerin belediye başkan adayları Gazze üzerinden de bir seçim mücadelesi içine girdi. 

Buna gönderme yapan Saadet Partisi, "Gazze’ye destek, İsrail’le ticareti kesmektir!" notuyla bir video yayınladı. 

Saadet Partisi'nin resmi X hesabından yayımlanan videoda şunlar söylendi:

"Bir belediyeden neler beklenir? Sosyal konut projeleri, yeni yaşam alanları, sağlık hizmetleri, eğitime destek... Gazze Belediyesi de her alanda vatandaşlarına hizmet etmeyi isterdi. Ancak, İsrail saldırılarında 69 bin konutu yıkıldı, 30 bin vatandaşını kaybetti. Gazze Belediyesi de sağlıkta eşit hizmeti sağlayabilirdi. Ancak, 30 Hastanesi, 53 Sağlık Merkezi ve 150 Sağlık Kuruluşu kullanılamaz hale getirildi. Bugün 13 Hastanede kısmen hizmet verebiliyor. Kültür ve Medeniyet mirasını yarınlara bırakmak isterdi. Gazze'de 115 cami ve 3 kilise yerle bir edildi. Eğitim ve öğretime vereceği destekle nice gençler yetiştirirdi. Fakat, 92 eğitim kurumu bombalanarak yıkıldı. Gazze Belediyesi'nde de çocuklar parklarda oynayabilirdi. İsrail, 7 Ekim'den bugüne kadar 11 bin çocuğu şehit etti. İsrail'in beş aydır süren soykırımına karşı tüm insanlık Gazze'ye destek olmak istemektedir. Gazze Belediyesi'ne verilecek en büyük destek; İsrail'le ticareti kesmektir!"

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İsrail’in saldırıları altında on binlerce insanın can verdiği ve yüz binlercesinin açlıktan ölüm tehdidiyle burun buruna geldiği Gazze‘ye gönderilmek üzere yola çıkan beş yardım TIR’ını uğurlama töreninde konuştu.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un “Biz kazanırsak Gazze’deki mazlumlar sevinecek” yönündeki açıklamalarını tenkit eden İmamoğlu, “Kazanırsa, Gazze kazanacakmış! Utanmadan, sıkılmadan Gazze edebiyatı yaparak, İstanbul seçimine malzeme yapmaya kalkıyorlar” dedi.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek” ifadelerini kullandı.

Kurum, “Orada Gazze’nin özgürlüğü için İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için inşallah 31 Mart’ta milletimiz yine gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Saadet Partisi Gazze