SAADET İstanbul adayı Birol Aydın: Başka partilerin kaçış rampası olmayız

Saadet Partisi İstanbul adayı Birol Aydın, partisinin kazanamaması durumunda şehrin 5 yılının kayıp olacağını söyledi. Aydın, Yeniden Refah için “Biz başka partilerin kaçış rampası olmayız” dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdiği Birol Aydın, Ekrem İmamoğlu’nun çabalarını takdir ettiklerini ancak çok temel konularda hala çözüm üretilemediğini söyledi.

İmamoğlu, Murat Kurum ya da Yeniden Refah Partisi ile polemiğe değil İstanbul’un sorunlarına odaklanmaya çalıştıklarını belirten Aydın’ın bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısından önce medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerine ve köşe yazarlarına yaptığı açıklamalarından başlıklar şöyle:

İTTİFAKSIZ SEÇİM: Dün dünün ilkelerine göre hareket ettik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda aynı noktadayız. Ama o bir genel seçimdi bu yerel seçim. İstanbul’da ulaşım, geçim sıkıntısı, Bağcılar’da çocuğunu oynatacak oyun parkı en önemli sorunlar. Eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil en çok ağrıyan yerimiz neresi diye sormuş, yanındakiler başımız, elimiz, ayağımız dedikçe ‘yok’ demiş ‘Kıbrıs’tır’. İstanbul’da da en ağrıyan yeri konuşacağız. İnsan merkezli bir yaklaşımı esas alıyoruz.

SAADET İSTANBUL’U YÖNETMELİ: Seçimden sonra yaşanacak ekonomik krizde İstanbul’u SAADET’in yönetecek olması büyük önem taşıyor. Türkiye’nin seçim sonrası yaşayacağı sıkıntıları düşünerek söylüyoruz bunu. Bugün Erdoğan’ın Sisi’yle el sıkışmasına şaşırmıyoruz. 15 Temmuz’dan sonra çatışılan kimlerle dirsek temasına girilse dahi şaşırmayız. Ama Milli Görüş belediyeciliğinin merkezinde ahlak var, vicdan var, söz var. Ülkeyi önceliyoruz, İstanbul’u önceliyoruz.

MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ KİŞİLERE BAĞLI DEĞİLDİR: 94’te Erdoğan İstanbul’da başarılı oldu da Şükrü Karatepe Kayseri’de başarısız mı oldu? Ahmet Bilgin Diyarbakır’da başarısız mı oldu? Başarı kişilere değil anlayışa bağlıdır. Biz bu süreçte de Tayyip Bey’i AK Parti Genel Başkanı değil Cumhurbaşkanımız olarak görüyoruz. Buna göre ilerliyoruz. Erbakan hocamızın ailesine hürmet ediyoruz ama siyasi bir yol yürüyoruz. Yeniden Refah Partili arkadaşlara başarılar diliyoruz ama biz hiçbir partinin kaçış rampası olmayız. Başka partilerin kendilerini bir takım oyları almak için konumlandırması durumunda olmayız. 23 yıldır biz bunu yaşıyoruz. Türkiye’de Milli Görüş diyen pek çok aktör devreye girdi ama biz Erbakan hocamızın bize emanet ettiği partinin neferleriyiz.