Saadet Işıl Aksoy: Neyle mücadele edeceğimizi şaşırdığımız bir dönemdeyiz

Bazı ünlülerin afet bölgesinde reklam amaçlı paylaşım yaptığını iddia eden meslektaşlarına tepki gösteren Saadet Işıl Aksoy, "Artık hepimizin şurasına kadar geldi. Artık yeter insaf” dedi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Saadet Işıl Aksoy, Bebek'te karşılaştığı gazetecilerle gündem üzerine bir süre sohbet etti. Aksoy, Maraş merkezli depremlerle ilgili, "Herkesi olduğu gibi beni de çok etkiledi. Çok üzgünüz. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz ama böyle demek de biraz insanı kötü hissettiriyor. Oradakilerin yaşadıklarını düşününce, işin gerçeği bizim üzülmemizin pek bir önemi yok. Hayata devam etmeye çalışıyoruz" dedi. 

Normalleşme hakkında da konuşan Aksoy, "Herkes için farklı. İnsan bir acı yaşayınca, bir de bu kadar toplumsal acı yaşayınca biraz birlik olma duygusu gelişiyor. Unuttuklarımızı bir hatırlayalım istiyoruz. O birliğin içerisinde de o birliğe saygı duyarak hareket etmek lazım. Bir yandan da herkesin her olaya verdiği tepki farklı oluyor" ifadelerini kullandı.

'KONUŞULMASI GEREKEN BİR SÜRÜ ŞEY VARKEN BU KONUŞMALAR AYIP'

Afet bölgesinde annesinin akrabalarının bulunduğunu söyleyen oyuncu, bazı sanatçıların afet bölgesinde reklam amaçlı paylaşım yaptığını iddia eden meslektaşları için şöyle konuştu:

"Böyle şeyleri bile konuşmak bence yanlış. Şimdi konuşulması gereken bir sürü şey varken bunlar detay konuşmalar, ayıp… O kadar büyük bir acı var, o kadar büyük bir mücadele var. Neyle mücadele edeceğimizi şaşırmış bir dönemdeyiz. O; onu çekmiş, bu; bunu çekmiş... Çekiyorsa da çeksin arkadaş. Konuşulacak konular bunlar değil. Artık hepimizin şurasına kadar geldi. Artık yeter, insaf."