SAADET-Gelecek Partisi'nin Meclis'teki yer sorununu Bahçeli çözdü

Saadet-Gelecek Meclis Grubu'nun Genel Kurul'daki yer sorununun çözülmemesi üzerine, Bahçeli devreye girdi ve MHP'nin iki sırası Saadet'e verildi. Saadet Grup Başkanvekili Bahçeli'ye teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Seçimden sonra kurulan SAADET-Gelecek Partisi Meclis Grubu'na Genel Kurul sıralarında yer ayrılmaması sorunu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin araya girmesiyle çözüldü. Meclis Başkanlığı'nın Saadet Grubuna Genel Kurul'da yer açmaması üzerine SAADET Grubu Meclis'teki komisyon sıralarına oturdu. Bunun üzerine Danışma Kurulu toplanarak sorunun nasıl çözülebileceğini tartıştı. Danışma Kurulu devam ederken devreye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli girdi. Bahçeli, MHP Meclis grubuna talimat vererek kendilerinde olan ön sıradaki 4 sandalyeden ikisinin SAADET-Gelecek grubuna verilmesini istedi.

KAYA: AK PARTİ'DEN ANLAYIŞ BEKLERDİK, BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Genel Kurul'a verilen aranın ardından MHP'den kendilerine geçen ön sıralardaki yerlerine oturan SAADET Grup Başkanı Bülent Kaya, Bahçeli'ye teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Ön tarafta 12 koltuğu bulunan AK Parti'den bir anlayış bekliyordum. Çünkü diğer bütün partilerin ön tarafta sadece 4 koltuğu var ve ancak grup başkan ve başkanvekillerinin oturabileceği bir düzende. Bu krizle ilgili bugün bir toplantı düzenlendi. Orada MHP'nin Grup Başkanvekili Erkan Bey, Sayın Devlet Bahçeli'nin kendilerine talimatı olduğunu, bu sorun çözülemiyorsa MHP olarak kendilerine düşen ön taraftaki dört koltuktan iki tanesini Saadet Partisi’ne rızalarıyla verebileceklerini ifade ettiler. Biz de Sayın Devlet Bahçeli’ye, MHP Grup Başkanvekillerine ve değerli milletvekillerine gösterdikleri bu nezaket ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz. Bunu da AK Parti’deki arkadaşlarımızın bir not olarak almasını rica ediyoruz.”

Kaya'nın ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da sorunun Meclis'in gelenekleri doğrultusunda çözülmesini istediklerini belirtti ve "Gelinen son aşamada karşılıklı anlayış ve rıza çerçevesinde MHP grubu olarak yan yana hiçbir şarta tabi olmaksızın rıza ve demokratik düşünce itibariyle Saadet Partisi grubu arkadaşlarımıza konuyu arz ettik" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bu sorunu bir an evvel çözmek adına bu adımı attığını ifade eden Akçay, Saadet Grubu'na başarı dileklerini iletti.

MHP: KRİZİ BAHÇELİ ÇÖZDÜ

SAADET-Gelecek Grubu'na iki sandalyenin verilmesinin ardından MHP Grubu'ndan yapılan açıklamada; "Saadet Partisi ve Gelecek Partisinin birlikte TBMM'de Grup kurmasıyla Genel Kurulda ortaya çıkan oturma yeri krizini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çözdü. Devlet Bahçeli MHP Grubuna tahsis edilen bir sırayı Saadet Partisi Grubuna vererek bir süredir çözülemeyen krizi sona erdirdi" denildi.

KARAMOLLAOĞLU'NDEN BAHÇELİ'YE TELEFON  

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur, krizin çözülmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Uzgur paylaşımında şunları kaydetti: "Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Saadet-Gelecek TBMM Grubumuzun Genel Kurul’daki oturma düzeni sorununa dair olumlu adım atıp çözülmesine vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi telefonla arayarak teşekkür etti."

DAVUTOĞLU DA TEŞEKKÜR ETTİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da Devlet Bahçeli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı.
Gelecek Partisi'nden yapılan açıklamada "Sayın Davutoğlu Sayın Bahçeli’ye Saadet-Gelecek Meclis Grubunun TBMM Genel Kurulunda oturma düzeni ile ilgili eşitlik ilkesine dayalı haklı talebinin yerine getirilmemesi dolayısıyla ortaya çıkan sorunun MHP sıralarından feragat ederek yer vermek suretiyle aşılmasında gösterdiği siyasi olgunluk ve nezaket için teşekkürlerini iletmiş, MHP lideri Sayın Bahçeli ise görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek MHP grubunun TBMM bünyesinde Gelecek-Saadet Grubu ile temas ve işbirliği içinde olacağını vurgulamıştır" denildi. (DUVAR)