Rusya'nın St. Petersburg kentinde patlama sesi: 'Binaya İHA çarptı'

St. Petersburg kentinde cumartesi sabahı yaşanan patlamada iki binanın hasar gördüğü açıklandı. Rus yetkililer, binaya İHA çarptığı yönündeki haberleri doğruladı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın St. Petersburg kentinde 2 Mart Cumartesi sabahı yaşanan patlamada iki bina zarar gördü, binalarda yaşayanlar tahliye edildi. Görgü tanıkları, güçlü bir patlama sesi duyduklarını, patlamanın etkisiyle camların patladığını anlattı. Rusya'nın Rosgvardiya ulusal muhafız birliği, konuya ilişkin olarak, bir insansız hava aracının (İHA) St. Petersburg'daki bir binaya çarptığını ve 100 kişinin tahliye edildiğini bildirdi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, St. Petersburg Valisi Alexander Beglov, konuyla ilgili açıklamasında, kentin kuzey doğusundaki Krasnogvardeyskiy ilçesinde bir 'olayın' meydana geldiğini doğruladı. Beglov, patlamanın sebebi ya da niteliğiyle ilgili bilgi vermezken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını, binalarda yaşayanların tahliye edildiğini söyledi. Olay yerinden basına yansıyan görüntülerde de bir binanın cephesinin zarar gördüğü, camlarının patladığı ve kırık camların etrafa saçıldığı görüldü. 

RUSYA BASININDAN 'UKRAYNA' İDDİASI

Patlamada hasar gören binalarda yaşayan kişiler, Reuters'a yaptıkları açıklamada, önce 'bazı garip sesler' duyduklarını, ardından bir patlama ve yangın meydana geldiğini anlattı. Bölgede yaşayan Elena isimli bir kişi, "Önce bir ıslık sesi duydum çünkü camı henüz açmıştım; sonra bir patlama, alev, bir apartman dolusu duman ve camlar dışarı uçtu..." ifadelerini kullandı. Elena, patlamanın yerel saatle 07.00'den sonra yaşandığını belirtti. 

Rusya basını ise 'olayın' düşürülen bir Ukrayna İHA'sından kaynaklanıyor olabileceğini, bahsi geçen insansız hava aracının yakınlardaki bir yakıt deposuna doğru ilerlediğini öne sürdü. Rosgvardiya'dan daha sonra yapılan açıklamada, binaya İHA çarptığı doğrulandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)