Rusya'nın 'nükleer' uyarısına rağmen Finlandiya'da NATO üyeliği görüşülecek

Finlandiya’da milletvekilleri bugün NATO’ya üyelik konusunu tartışmak için bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası NATO üyeliğine siyasi ve kamu desteğinin büyüdüğü Finlandiya’da milletvekilleri, üyelik konusunu mecliste tartışmak için bugün toplanıyor. Parlamento, Rusya’nın Finlandiya ve komşu ülke İsveç’in NATO’ya katılması durumunda Baltık Deniz’inde 'nükleer faaliyeti artıracağı' uyarısına rağmen bir araya geliyor. 

Finlandiya’nın üyelik başvurusuna karar verme konusunda Başbakanı Sanna Marin, “Sanırım çok çabuk olacak. Aylar içinde değil, haftalar içinde olacak” dedi. El Cezire’ye göre, 200 vekilli Finlandiya parlamentosuna NATO üyeliği ve ülkeler arası savunma anlaşmaları gibi güvenlik konusunda resmi bir belge sunuldu. Belgede, NATO üyeliği olmadan Avrupa Birliği üyesi ve Rusya’yla bin 300 kilometrelik sınır paylaşan Finlandiya’nın 'güvenlik garantisi' olmadığı aktarıldı.

HALKIN YÜZDE 60'I NATO'YA 'EVET' DİYOR

Anketlere göre, Finlandiya’da halkın yüzde 60’ının NATO üyeliğini desteklediği tahmin ediliyor. Son zamanlarda yapılan açıklamalara göre ise, parlamentodaki 200 milletvekilinin yarısı üyeliği destekliyor, yalnızca 12’si karşı çıkıyor.

İsveç’te de siyasilerin Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası NATO üyeliğini tartışması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Finlandiya NATO