Rusya'dan İsrail'e Şam tepkisi: Sivil altyapıya yönelik kışkırtıcı saldırıyı kınıyoruz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da havalimanına düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Zaharova, saldırının sivilleri riske attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail’in Şam Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği hava saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Sputnik'in haberine göre, yazılı açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail Hava Kuvvetleri’nin 10 Haziran günü Şam Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Zaharova, "İsrail’in, uluslararası hukukun temel ilkelerini ihlal ederek Suriye topraklarına devam eden saldırılarının kabul edilemez olduğunu bir kez daha kaydetmek zorundayız. İsrail’in, Suriye’nin kritik sivil altyapısına yönelik kışkırtıcı saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail’in bu eylemlerinin sorumsuzca olduğunu ve uluslararası ulaşım için riskler oluşturduğunu ve sivillerin yaşamını tehlikeye attığını belirten Zaharova, bu uygulamalara son verilmesini talep etti.