Rusya'da yolcu uçağı toprak zemine acil iniş yaptı

Rusya'nın Novosibirsk bölgesinde Soçi-Omsk seferini yapan ve 6'sı mürettebattan toplam 165 kişiyi taşıyan A320 yolcu uçağı toprak zemine acil iniş yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Novosibirsk bölgesinde sabah saatlerinde Soçi-Omsk seferini yapan, 6'sı mürettebat toplam 165 kişiyi taşıyan yolcu uçağının toprak zemine acil iniş yaptığı bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Rusya Hava Taşımacılığı Ajansı'ndan (Rosaviatsiya) konuya ilişkin yapılan açıklamada, Soçi-Omsk seferini yapan Ural Hava Yolları'na ait A320 tipi bir uçağın yerel saatle 05.40 civarında Novosibirsk bölgesinin Kamenka köyü yakınında yaptığı plansız inişin, güvenli bir şekilde gerçekleştiği belirtildi. 

BÖLGEYE ARAŞTIRMA KOMİSYONU GÖNDERİLDİ

Kurumun açıklamasında, uçakta 6 kişilik mürettebat ve 159 yolcunun bulunduğu, olayda kimsenin yaralanmadığı ve yolcuların yakın bir yerleşim yerine yerleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, uçağın acil iniş yapma nedeninin araştırılması için kurulan komisyonun olay yerine gönderildiği aktarıldı. Novosibirsk Bölge Valisi Andrey Travnikov da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Soçi-Omsk seferi için havalanan uçağın toprak zemine acil iniş yaptığını ve yolculardan 23'ünün çocuk olduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler rusya uçak acil iniş