Rusya'da yakıt deposunda yangın: 'Wagner'in kontrolünde' iddiası

Rusya'nın başkenti Moskova'ya yaklaşık 500 kilometre mesafedeki bir yakıt deposunda yangın çıktı. Şehirdeki askeri tesislerin Wagner paralı asker grubunun kontrolünde olduğu iddia edildi.

Voronej şehrinde yolu kapatan Rusya polisi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Voronej Bölge Valisi Aleksander Gusev, bir petrol deposunda bulunan yakıt tankında yangın çıktığını, itfaiye birimlerinin yangına müdahale ettiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Telegram kanalından açıklama yapan Vali Aleksander Gusev, acil durum hizmetlerinin petrol deposundaki yakıt tankında çıkan yangını söndürmeye çabaladığını bildirdi. Gusev'in açıklamasına göre, 100'ün üzerinde itfaiyeci ve 30 araç olay yerinde yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

'ASKERİ TESİSLER WAGNER'İN KONTROLÜNDE' İDDİASI

Rusya'da devlet ve paralı asker grubu Wagner arasındaki gerilim sürerken Reuters haber ajansına konuşan bir Rus güvenlik kaynağı, Wagner savaşçılarının başkent Moskova'nın yaklaşık 500 kilometre güneyindeki Voronej kentindeki askeri tesisleri kontrol altına aldığını söylemişti. Fakat Reuters bu iddiayı bağımsız kaynaklardan teyit edemedi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığının ise şehirden geçen, Wagner'e ait bir araç konvoyu gördüğünü ifade ettiği, araçlardan birinin üzerinde tank olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)