Rusya'da şiddetli yağış: Kanalizasyon turu sırasında mahsur kalan 8 kişi öldü

Rusya'nın Moskova kentinde kanalizasyon sisteminde düzenlenen rehberli tur sırasında şiddetli yağış sebebiyle mahsur kalan sekiz kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'da şehrin kanalizasyon sisteminde tura katılan ve şiddetli yağışlar sebebiyle mahsur kalan sekiz kişinin cesedine ulaşıldığı açıklandı.

Reuters'ın Rusya'nın TASS devlet haber ajansından aktardığına göre, 20 Ağustos Pazar günü Moskova'daki şiddetli yağışlar sebebiyle yeraltı nehri Neglinka'daki su seviyesinin yükselmesi üzerine şehrin kanalizasyon sisteminde rehberli bir tura katılan sekiz kişi mahsur kaldı. Konuya ilişkin açıklama yapan bir kurtarma görevlisi, "Tura katılan sekiz kişinin tamamına ulaşıldı. Hepsi hayatını kaybetti. Arama çalışması sona erdi" dedi. 

'TUR YASA DIŞIYDI, HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI'

Rusya Soruşturma Komitesi, başkentin kanalizasyon sisteminde düzenlenen turun yasa dışı olduğunu ve olayla ilgili yasal işlem başlatıldığını bildirdi. Olayla ilgili üç şüphelinin bulunduğu, bu kişilerden birinin gözaltına alındığı, bir diğerinin ise dün ülkeden ayrıldığı ifade edildi. Yetkililer, cesetler üzerinde kimlik belirleme çalışması başlattı.

TASS, konuya ilişkin dünkü haberde, ölenler arasında bir şirket çalışanı, 15 yaşındaki kızı ve 17 yaşındaki yeğeninin de olduğunu aktarmıştı. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, olayı 'korkunç bir trajedi' olarak nitelendirdi ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Rusya'da tur rehberleri Moskova'nın kanalizasyon sisteminde turlar düzenliyor, bu sistemin bazı bölümlerinin 19'uncu yüzyıldan kaldığı ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER)