Rusya'da altın madeninde mahsur kalan 13 işçiyi kurtarma çalışmaları sonlandırıldı

Rusya'da 13 işçinin iki haftadır mahsur olduğu altın madeninin işlemecisi, kurtarma çalışmalarının sona erdirildiğini açıkladı. Madendeki sığınak alanlarının su, kil ve buz ile dolduğu belirtildi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın doğusundaki Pioneer altın madeninde 18 Mart Pazartesi gününden bu yana mahsur olan işçileri kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Rusya basınına yansıyan haberlerde, maden işçilerinin hayatını kaybettiğinin tahmin edildiği belirtildi.

Rusya-Çin sınırında, başkent Moskova'nın yaklaşık 5 bin 300 kilometre doğusunda yer alan Amur bölgesindeki Pioneer altın madeni aynı zamanda ülkenin en büyük madenlerinden biri konumunda. Kaya düşmesi sonucu yerin yaklaşık 120 metre altında mahsur kaldığı düşünülen madenciler için 2 haftadır arama-kurtarma çalışması yapılıyordu. 

'SAKLANMA ALANLARI SU, KİL VE BUZLA DOLU'

BBC'nin aktardığına göre, madendeki çalışmalar, başka kaya düşmesi olaylarının yaşanabileceği endişesiyle devam edemedi. Maden işletmecisi, madendeki duruma ilişkin açıklama yaparak, "1 Nisan'da Pioneer madenindeki kurtarma operasyonunu sonlandırma kararı alındı" dedi. Yapılan açıklamaya göre, sondaj yoluyla yerleştirilen kamera görüntüleri, madencilerin saklanma alanı olarak kullanma olasılığı olan alanların su, kil ve buz ile dolu olduğunu gösterdi. Maden işletmecisi, devam edilmesi halinde, operasyona katılan kurtarma personeli ve maden çalışanlarının hayatlarının riske atılacağını söyledi. 

Arama-kurtarma çalışmalarına son verilen altına madeninde yaşanan olayla ilgili başlatılan soruşturmada güvenlik kurallarının ihlal edilip edilmediği araştırılıyor. Madenin sorumlu genel müdürü de geçen hafta gözaltına alınmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)