Rusya'da 13 işçi 2 gündür altın madeninde mahsur

Rusya'nın Amur bölgesinde kaya düşmesi sonucu 13 madenci bir altın madeninde mahsur kaldı. Madencilerle henüz iletişim kurulamadı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın doğusundaki Pioneer altın madeninde mahsur kalan 13 madenci için başlatılan arama-kurtarma çalışması devam ediyor. 13 maden işçisi, 18 Mart Pazartesi gününden bu yana, yaklaşık 2 gündür yerin 120 metre altında mahsur durumda.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, maden, Rusya-Çin sınırında, başkent Moskova'nın yaklaşık 5 bin 300 kilometre doğusunda yer alan Amur bölgesinde bulunuyor. Ülkenin en büyük madenlerinden birinde kaya düşmesi sonucu mahsur kalan işçilerin durumuna ilişkin Telegram üzerinden açıklama yapan Amur Valisi Vasily Orlov, "Durum, halen zor" ifadelerini kullandı. Orlov, madencileri kurtarma konusunda uzman olan kişilerin, Rusya'da kömür madenlerinin bulunduğu Kuznetsk Havzası ile Sibirya'nın diğer bölgelerinden olayın yaşandığı Amur'a gönderildiği bilgisini verdi. 

'MADENDEKİ ENKAZ VE KAYA MİKTARI TAHMİNLERDEN 9 KAT DAHA FAZLA'

Amur Valisi, yüzlerce kurtarma personelinin, çalışmalar kapsamında enkaz ve kayaları temizlediğini ve suyu dışarı pompaladığını anlattı. Mahsur kalan madencilerle henüz iletişim kurulamazken, arama-kurtarma ekiplerinin madencilerin bulunduğu alana ulaşmak için yüzlerce metrelik kaya katmanını sondajla delmeye karar verdiğini, bu sayede durumlarını değerlendirmek ve iletişim kurmak istediklerini belirtti. 

Kremlin'den yapılan açıklamada da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in durum hakkında bilgilendirildiği, Putin'in madencilerin kurtarılması için 'her çabanın gösterilmesi' talimatını verdiği ifade edildi. Rusya devlet haber ajansı RIA da acil durum servislerine dayandırdığı haberinde, madendeki enkaz ve kaya miktarının daha önce tahmin edilenden dokuz kat daha fazla olduğunu aktardı. Maden, Rus bakır ve altın üreticisi UMMC'ye ait.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)