Rusya, 'uzayda çekilecek ilk film' için ekibini uzaya gönderdi

Uzayda çekilecek ilk film için yönetmen koltuğuna oturacak Klim Şipenko, oyuncu Yuliya Peresild ve kozmonot Anton Şkaplerov’un bulunduğu uzay aracı, 11.55’te uzaya fırlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, sinema tarihinde ilk defa uzayda film çekecek ekibini Soyuz MS-19 uzay aracı ile Kazakistan’ın Baykonur üssünden uzaya gönderdi. Uzayda çekilecek filmin yönetmen koltuğuna oturacak Klim Şipenko, oyuncu Yuliya Peresild ve kozmonot Anton Şkaplerov’un bulunduğu uzay aracı, 11.55’te uzaya fırlatıldı.

Rusya Uzay Ajansı (ROSCOSMOS) ile Perviy Kanal ve bir yapım şirketinin ortak projesi olan “Vyzov” (Sınanma) isimli filmin çekimleri için Yuriy Gagarin Kozmonot Hazırlama Merkezi’nde özel eğitim alan ekip, hazırlıklarını tamamladıktan sonra Baykonur üssünde MS-19 uzay aracına bindirildi. Film ekibi, her şey yolunda giderse, uzayda çekilen ilk film için 12 boyunca Soyuz MS-19 uzay gemisinde seyahat edecek.

.

FİLM EKİBİ 17 EKİM'DE DÖNECEK

Sinema tarihinde “uzayda çekilecek ilk uzun metrajlı drama filmi” özelliği taşıyacak filmin çekimlerinin bir kısmı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) gerçekleştirilecek. Film ekibinin 17 Ekim’de kozmonot Oleg Noviskiy başkanlığındaki Soyuz MS-18 uzay aracıyla Dünya’ya dönmesi planlanıyor.

.

Bütçesi gizli tutulan filmin konusu ise Rus uzay ajansı Roscosmos‘un bir astronotu kurtarmak için ISS’e gönderdiği cerrahın etrafında şekilleniyor. (AA)