Rusya: Ukrayna'nın İHA saldırısında 2 çocuk yaralandı

Rus yetkililer, Ukrayna'nın sınıra 250 kilometre mesafede bir kente insansız hava araçlarıyla saldırdığını iddia etti. Saldırıda iki çocuğun yaralandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya, Ukrayna'nın 16 Ocak Salı günü Voronezh kentine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini, saldırıda 6 yaşında bir erkek çocukla bir kız çocuğun yaralandığını iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya ait beş İHA'nın Voronezh üzerinde hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, Voronezh'de üç, Belgorod'da dört İHA'ya da müdahale edildiği belirtildi. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, saldırının ardından Rusya'nın güneyindeki Voronezh kentinde acil durum ilan edilirken, altı yaşındaki oğlu yaralanan Yelena Fedyainova, İHA saldırısının yerel saatle 02.30 sıralarında başladığını ve yaşadıkları dairenin camını patlattığını anlattı. Basına konuşan Fedyainova, "Bir darbe ve ışık geldi. Çocuğu hemen aldım, (cam) kırıkları vardı" ifadelerini kullandı. Yetkililer, aynı saldırıda 10 yaşında bir kız çocuğun da yaralandığını bildirdi.

KENTİN YAKININDA RUS HAVA ÜSSÜ VAR

Ukrayna'nın saldırdığı iddia edilen 1 milyonu aşkın nüfuslu Voronezh kenti, Ukrayna sınırına yaklaşık 250 kilometre mesafede yer alıyor. Belediye Başkanı Vadim Kstenin, olayın ardından yaptığı açıklamada, saldırının etkileri ile ilgilenmek üzere bölgede acil durum ilan edildiğini söyledi. Ukrayna'dan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. 

Öte yandan, Rusya'nın kentin yakınlarında Su-34 savaş uçaklarının konuşlandığı bir hava üssü bulunuyor. Bu üssün Ukrayna'ya saldırılarda kullanıldığı ifade ediliyor. Rus haber sitesi Shot, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, hava üssü yakınlarında en az 15 patlama sesi duyulduğunu ve İHA parçalarının bir apartmanın üzerine düştüğünü bildirmişti. Reuters, bu haberleri bağımsız kaynaklardan doğrulayamadığını kaydetti. (DIŞ HABERLER)